Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Намаляването на партийната субсидия влиза на първо четене

Политика

Намаляването на партийната субсидия влиза на първо четене

Снимка:

Идеята „1 лев за 1 глас“ ще спестява на бюджета 14,6 млн. лв. годишно

Депутатите ще обсъдят намаляването на партийната субсидия. Размерът и е разписан в Закона за държавния бюджет за 2019 г. Поправките в него влизат на първо четене в пленарната зала.

Законодателната инициатива е на Министерски съвет. Предложението за драстичното намаляване на партийните средства дойде миналата седмица лично от премиера.

„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия, в много страни, милиардерите да са и премиери. Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерски съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в парламента, сутринта се събрах с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев субсидия“, обясни Бойко Борисов.

Новите текстове предвиждат драстично намаление на субсидията на политическите партии и коалиции от 11 на 1 лев на получен действителен глас и трябва да влязат в сила от 1 юли тази година. Ако размерът бъде намален, икономите в бюджета за втората половина на 2019 г. ще бъде 14,6 млн. лв.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още