Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Намаляването на партийната субсидия влиза на първо четене

Политика

Намаляването на партийната субсидия влиза на първо четене

Намаляването на партийната субсидия влиза на първо четене - Tribune.bg
Снимка:

Идеята „1 лев за 1 глас“ ще спестява на бюджета 14,6 млн. лв. годишно

Депутатите ще обсъдят намаляването на партийната субсидия. Размерът и е разписан в Закона за държавния бюджет за 2019 г. Поправките в него влизат на първо четене в пленарната зала.

Законодателната инициатива е на Министерски съвет. Предложението за драстичното намаляване на партийните средства дойде миналата седмица лично от премиера.

„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия, в много страни, милиардерите да са и премиери. Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерски съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в парламента, сутринта се събрах с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев субсидия“, обясни Бойко Борисов.

Новите текстове предвиждат драстично намаление на субсидията на политическите партии и коалиции от 11 на 1 лев на получен действителен глас и трябва да влязат в сила от 1 юли тази година. Ако размерът бъде намален, икономите в бюджета за втората половина на 2019 г. ще бъде 14,6 млн. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети