Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: Нито една партия в НС няма интерес от предсрочни избори

Политика

Димитър Ганев: Нито една партия в НС няма интерес от предсрочни избори

Димитър Ганев: Нито една партия в НС няма интерес от предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

БСП не може да направи кабинет в това Народно събрание, каза социологът

Предсрочни парламентарни избори след този вот на недоверие са напълно невъзможни, тъй като никоя от парламентарно представените партии нямат политически интерес от такива. Това смята социологът от „Тренд” д-р Димитър Ганев, който коментира предстоящия вот на недоверие пред NOVA.

Вотът на недоверие не означава предсрочни парламентарни избори, а БСП не може да направи кабинет в това Народно събрание, каза Ганев. Кабинетът е невъзможен, защото БСП трябва да се коалира с ВОЛЯ, ДПС и „Атака”. БСП нямат интерес от предсрочни избори. Причините – резултатите от последните избори са показали, че БСП все още отстъпва на ГЕРБ. Освен това за първи път в историята на левицата ще има преки избори за председател, допълни социологът.

По думите му за успеха на вота на недоверие не е достатъчно управляващите да получат по-малко от 121 гласа. „Не е единственото условие управляващите да имат под 121 народни представители, а опозицията да събере повече от тях. Т.е. независимите да гласуват с нея. 1 позиция „въздържал се” трасира съдбата на тази инициатива”, добави той.

„Този вот се използва от ДПС още един път да покажат своята опозиционност към тази власт”, категоричен беше Ганев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети