Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След консултации с БСП: Воля обявиха, че може и да подкрепят вота срещу правителството

Политика

След консултации с БСП: Воля обявиха, че може и да подкрепят вота срещу правителството

След консултации с БСП: Воля обявиха, че може и да подкрепят вота срещу правителството - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще внесе вота на недоверие в понеделник

„На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от БСП, има вероятност да го подкрепим“, обяви сред консултациите със социалистите народният представител от ПГ на "Воля" Кръстина Таскова. Представителите на „Воля“ са се запознали с мотивите на БСП.

"Интересни неща ни споделиха. Искам да ви кажа, че тепърва, ако такъв вот на недоверие бъде внесен, ще обсъдим конкретно. Мотивите са много повече от това, което те успяха да ни представят. Ще вземем нашето решение, ако такъв вот бъде внесен. Това, което ние наблюдаваме в последно време е, че ако министър Горанов каже, че намалява субсидията, те могат да променят своето решение. Те показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите. Нека да изчакаме да бъде внесен вота", настоя Таскова.

От своя страна заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев коментира, че е доволен от експертния и продуктивен разговор.

"В продължение на близо 50 минути представихме нашите мотиви на народните представители от "Воля". Съгласиха се с проблемите, които ние всички виждаме, но помолиха за няколко дни размисъл", допълни още Стойнев.

По думите му духът и диалогът е бил добър и БСП са удовлетворени. На въпрос дали от БСП вярват, че "Воля" ще ги подкрепят, Драгомир Стойнев уточни, че ситуацията е кризисна и те преценяват дали ще дадат своята подкрепа за едно правителство, което "генерира криза в почти всеки един сектор" или ще решат да се върви към предсрочни избори.

Независимите депутати не уважиха поканата на БСП за консултации.

"С независимите депутати мисля, че от днес може да ги наричаме - зависими", допълни още зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Воля и независими те Който им плати повече,.ще застанат.зад него.
17.01.2020 16:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети