Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

Политика

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

Снимка:

Йордан Цонев похвали БСП за детайлно развитите мотиви в 30 страници

След консултации с БСП, заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че Движението ще подкрепи вота на недоверие за водната криза и проблемите с боклука, който Левицата ще внесе в следващата седмица. Цонев похвали БСП за детайлно развитите мотиви в 30 страници. Експерти на Движението също са систематизирали проблемите във водния сектор, но те ще се чуят при дебатите в зала.

За Цонев причините ДПС да предприеме този политически ход на подкрепа на Левицата са много.

„Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в някои региони и проблеми с боклука“, изтъкна Цонев. Той подчерта, че програмата на ДПС се базира на екологичните проблеми и лансира използването на зелената икономика като основен акцент за икономически растеж в страната.

„Програмата ни е детайлно разработена още преди зелената сделка на ЕК“, поясни Цонев. Според авторите й българската икономика може да тръгне напред, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията.

„Правителството води хаотична политика в сферата на екологията“, обобщи зам.-шефът на ПГ на ДПС. Той се надява вотът да покаже има ли управляващо мнозинство това правителство в пленарната зала.

„Защото след излизането на "Атака" такова няма. И ако всички, които се заявяват, че са опозиционни партии, подкрепят вота, ако няма мнозинство, правителството ще падне. Ако не падне, значи има преформулирано мнозинство. И това ще е политическият резултат от вота“, категоричен бе Цонев.

В началото на разговорите с ДПС заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев посочи, че вотът, който Левицата ще внесе в понеделник „вече имал частичен успех“, но това не е достатъчно и не удовлетворява БСП като опозиция.

„Това правителство е заплаха за живота и здравето на българските граждани“, заяви след края на консултациите Стойнев. Пред медиите той направи изчисления, че опозицията може да събере 124 гласа и вотът може да бъде успешен.

„Ако всички, които са заявили, че са опозиционни, подкрепят БСП, е възможно. 124 - това трябва да е новото парламентарно мнозинство. И трябва да е ясно кой стои и кой не зад правителството“, завърши Стойнев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив