Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

Политика

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Йордан Цонев похвали БСП за детайлно развитите мотиви в 30 страници

След консултации с БСП, заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че Движението ще подкрепи вота на недоверие за водната криза и проблемите с боклука, който Левицата ще внесе в следващата седмица. Цонев похвали БСП за детайлно развитите мотиви в 30 страници. Експерти на Движението също са систематизирали проблемите във водния сектор, но те ще се чуят при дебатите в зала.

За Цонев причините ДПС да предприеме този политически ход на подкрепа на Левицата са много.

„Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в някои региони и проблеми с боклука“, изтъкна Цонев. Той подчерта, че програмата на ДПС се базира на екологичните проблеми и лансира използването на зелената икономика като основен акцент за икономически растеж в страната.

„Програмата ни е детайлно разработена още преди зелената сделка на ЕК“, поясни Цонев. Според авторите й българската икономика може да тръгне напред, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията.

„Правителството води хаотична политика в сферата на екологията“, обобщи зам.-шефът на ПГ на ДПС. Той се надява вотът да покаже има ли управляващо мнозинство това правителство в пленарната зала.

„Защото след излизането на "Атака" такова няма. И ако всички, които се заявяват, че са опозиционни партии, подкрепят вота, ако няма мнозинство, правителството ще падне. Ако не падне, значи има преформулирано мнозинство. И това ще е политическият резултат от вота“, категоричен бе Цонев.

В началото на разговорите с ДПС заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев посочи, че вотът, който Левицата ще внесе в понеделник „вече имал частичен успех“, но това не е достатъчно и не удовлетворява БСП като опозиция.

„Това правителство е заплаха за живота и здравето на българските граждани“, заяви след края на консултациите Стойнев. Пред медиите той направи изчисления, че опозицията може да събере 124 гласа и вотът може да бъде успешен.

„Ако всички, които са заявили, че са опозиционни, подкрепят БСП, е възможно. 124 - това трябва да е новото парламентарно мнозинство. И трябва да е ясно кой стои и кой не зад правителството“, завърши Стойнев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети