Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Нападките на президента Радев стават все по-абсурдни

Политика

Екатерина Захариева: Нападките на президента Радев стават все по-абсурдни

Екатерина Захариева: Нападките на президента Радев стават все по-абсурдни - Tribune.bg
Снимка:

Имам чувството, че където и да се появи по време на събитие, президентът Радев използва случая да критикува правителството. Твърденията му вече станаха груби. Не отива на един президент в безпрецедентна криза, каквато няма аналог, да се държи по подобен начин. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред БНТ.

По думите ѝ комуникация, за съжаление, няма, тъй като за нея се изискват две страни. Президентът Радев очевидно не желае да е страна в тази комуникация, а нападките му стават все по-абсурдни.

По отношение на очакваното отваряне на границите със съседните ни държави, Захариева обясни, че разговорът е проведен по инициативата на премиера Бойко Борисов.

„Имаме четиристранен формат, на който тази година България трябва да бъде домакин, но конкретният повод беше облекчаването на движението между тези четири държави /България, Гърция, Сърбия и Румъния/. Знаете, че миналата седмица ЕК излезе с четири комуникации, в които се предлага координирано връщане към единния пазар и четирите свободи, съответно свободното придвижване трябва да стане поетапно и въз основа на актуална и достоверна информация за епидемичната ситуация във всяка една държава“, посочи Захариева.

Тя обясни, че първите разговори, които България е провела, са със съседните държави. Водят се разговори и с другите европейски държави, като акцент в тези разговори са семейните връзки и краткосрочните пътувания.

„Целта е безопасно, с премерен риск, не дискриминационно и координирано да започнем възстановяването на движението, което ще раздвижи и икономиката“, каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тази е толкова елементарна. Президентът никога не напада пръв, онази долна мутра , след като изтърси поредната простотия, Радев го подхлъзва иронично и умело.
20.05.2020 23:10 / Отговор
Ти Ти си умен е същата безсмислица,като това,че радев може да подхлъзне някой.
21.05.2020 00:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети