Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев за думите на Радев: Неуместно и ненужно

Политика

Ананиев за думите на Радев: Неуместно и ненужно

Ананиев за думите на Радев: Неуместно и ненужно - Tribune.bg
Снимка:

Здравният министър отказа да коментира Йотова, защото за 4 години „не се сеща какво всъщност е направила”

Вчера държавният глава каза, че откакто управлява премиерът Бойко Борисов, смъртността расте, а България се е стопила с 600 хил. души.

Радев обяви, че ако управлявал той, нямало да се краде

„Вадят се определени показатели от демографските, аз мога да кажа например, че рязко намалява детската смъртност от началото на този век – два пъти. Особено в последните 2-3 години е осезаемо намалението на детската смъртност, има увеличение на продължителността на живота на българските граждани през последните 2 години“, добави Ананиев.

Здравният министър коментира и изказването във фейсбук на вицепрезидента Илияна Йотова, която попита: „А за парите на лекарите на кого да вярваш - на Ананиев или на неговата заместничка Начева?”

„На мен не ми се иска да оценявам нейната работа, защото ако се върна 4 години назад, не се сещам какво всъщност е направила. Вярно е, идват избори и тогава или човек има да покаже какво е свършил или ако не е свършил нищо, да не критикува този, който работи”, каза Ананиев.

„Категорично не мисля, че съм изпуснал контрол. Ние искахме да предприемем най-адекватните мерки, за да предотвратим разпространението на това заболяване. Аз работя прекрасно с щаба, ние винаги координираме нещата. Не се чувствам изместен по никакъв начин, защото ние сме непрекъснато заедно“, подчерта той.

Отварянето на детските градини не означава, че епидемията е преминала, предупреди Ананиев.

„С министъра на образованието Красимир Вълчев неслучайно сме написали указания, мерки в обем от 9 страници, които трябва да се спазват в детските градини и ясли. Балове няма да има, тъй като има голямо струпване на хора, много емоционални моменти, непредвидени контакти, които могат да доведат до разпространение на вируса. Нямаме нищо против тези балове, те ще се проведат след като мине фазата на разпространение“, подчерта министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети