Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Енергийният министър: Меморандумът с „Джемкорп” не е прекратен, беше скрит в чекмедже (ВИДЕО)

Политика

Енергийният министър: Меморандумът с „Джемкорп” не е прекратен, беше скрит в чекмедже (ВИДЕО)

Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията, че кабинетът Петков не е прекратил меморандума с „Джемкорп“, както твърдяха от „Продължаваме промяната“.

По-рано в неделя ГЕРБ извадиха документи, според които договорът за 1 млрд. долара е все така в сила и съобщиха, че ще сезират за това ДАНС, МВР и ЕК.

„В меморандума с „Джемкорп има много неизвестни и много нарушения“, потвърди Росен Христов, който направи инспекция във ВЕЦ „Цанков камък”. Той потвърди, че в него има и клауза за арбитраж.

Освен това липсвало решение на Министерския съвет и дори правната дирекция на ведомството разбрала от медиите за подписването. 

„Нашите анализи показват, че договорът е подписан без каквото и да е съгласуване. Процедурата не е спазена. Договорът не е прекратен, той е в сила. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за споразумение, на което няма отговор. Което означава, че договорът е в сила“, категоричен е Христов.

Според думите му, договорът е изцяло извън архивите и системата на Министерство на енергетиката.

„Оригиналът се оказа в шкафче на служител на министерството след проверка. Има мълчаливо прикриване на цялото нещо с надеждата може би някога да се върнат във властта и да го продължат“, коментира той.

„Договорът беше прекратен още през юли. Ние нямаме никакви претенции към правителството“, заяви иначе Атанас Бостанджиев, изпълнителен директор на „Джемкорп“, цитиран от Нова ТВ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети