Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутат от БСП „за“ машините: Само тук човек е склонен да продаде гласа си за 20 евро

Политика

Евродепутат от БСП „за“ машините: Само тук човек е склонен да продаде гласа си за 20 евро

Евродепутат от БСП за машините: Само тук човек е склонен да продаде гласа си за 20 евро - Tribune.bg
Снимка:

Петър Витанов отишъл на протеста срещу бюлетините, но си тръгнал заради скандиране „Червени боклуци“

Все повече хора виждат, че промяната в БСП не търпи отлагане. Това каза Петър Витанов, член на НС на БСП и ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в предаването „Политически некоректно“ по БНР. Той коментира промените в Изборния кодекс.

„Тези среднощни заседания за промяна в Изборния кодекс няма да доведат до повишаване на доверието в изборния процес. Напротив, действията на партиите сега ще имат тежки политически последици. Огорчаващо беше поведението на БСП. Ръководството на моята партия с действията си каза на левия или възрастен избирател, че е некомпетентен, неграмотен, за да гласува с машина. А в последните 15 години, същите тези възрастни хора комуникират с прогонените си деца в чужбина, които търсят начин да изкарат хляба си, през вайбър, скайп, други приложения. Обидно е да твърдиш, че българският ляв избирател е неграмотен“, коментира Петър Витанов.

По отношение на критиките, че в други държави в Европа не се гласува с машини, социалистът каза: „В Европа няма и друго място, в което човек е склонен да продаде гласа си за 20 евро. И когато се намираме на такова място, трябва да се взимат мерки, които другите държави не прилагат“.

Петър Витанов сподели, че е бил на протеста срещу промените в изборното законодателство в петък.

„Отидох на протеста преди два дни и си тръгнах, защото се скандираше „Червени боклуци“. Това е обидно за хилядите социалисти, които са против промяната в изборните правила - да бъдат обиждани заради 20 депутата, които са гласували“, добави още Витанов и напомни, че не беше далече времето, когато на протести с десните партии ходеше лидерката Корнелия Нинова.

„Машините ограничиха манипулациите и ограничиха изборните нарушения. Дори част от нашите депутатите не вярват в тези промени, защото те лично бяха ограбвани от хартиената бюлетина“, каза Витанов и даде за пример народен избраник от БСП, който заедно със семейството си е гласувал за себе си в избирателната секция в София, но резултатът не е бил отчетен в протокола.

„Имаше нещо положително в политиката на БСП в последната година. И то беше, че тя се трансформира в партия на „промяната“, скъса с етикета „статукво“ и „корупция“. За една нощ се върнахме в изходна позиция“, добави евродепутатът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати