Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: В момента София има шанса да привлече стратегически инвеститор

Политика

Фандъкова: В момента София има шанса да привлече стратегически инвеститор

Фандъкова: В момента София има шанса да привлече стратегически инвеститор - Tribune.bg
Снимка:

„Само човек, който никога не е защитавал европейски проекти, може да иска спиране на процедурата за 82 нови електробуса“, обърна се Фандъкова към Манолова

„Моята програма е с ясни цели, конкретни проекти, срокове за постигането им, както и дългосрочна визия за развитието на София. В момента имаме шанс да привлечем в града стратегически инвеститор. Тази възможност не бива да се изпуска, защото означава икономически растеж, качествени работни места и високи доходи. Аз лично ще защитавам инвестиция в високотехнологично производство с добавена стойност. Това е начинът градът да стане по-богат“. Това каза Йорданка Фандъкова пред bTV.

„Радвам се, че всички кандидати за кметове се обединихме около мерките за по-чист въздух, които вече изпълняваме. Това, което аз предлагам, са много конкретни проекти“, каза Фандъкова. Тя обяви, че една от целите е пускане на довеждащ транспорт с електробуси от кварталите до метрото. „В момента провеждаме процедурите за електробусите, за които лично съм осигурила безвъзмездни средства. Само човек, който не е опитен, не е защитавал европейски проекти и не е спазвал сроковете по европейските програми, може да подложи на съмнение закупуването на 82 нови електробуса“, допълни Фандъкова по повод искането на Манолова за спиране на процедурите по оперативна програма „Околна среда“.

„Не чувам конкретни решения и проекти за София от г-жа Манолова. Това не е обида към нея, а факт, който всички виждат“, допълни Фандъкова. Тя обясни още, че е попитала Манолова колко сигнала за нарушения в процедури на общината е подала и отговорът е нито един: „За съжаление, вместо да говорим за проектите на София, трябва да опровергавам лъжи“.

„С изменение на закона „Топлофикация София“ вече може да доставя газ на по-ниски цени. Това е една от конкретните мерки, които да доведат до по-ниски цени с доставка на по-евтин газ“, каза Фандъкова. Тя обясни, че писмата между „Булгаргаз“ и „Топлофикация-София“ за плащане на природния газ са регулярни в този период от годината, защото съгласно договора между двете дружества „Топлофикация“ заплаща авансово цената на газа, който се доставя. „Не разбирам защо, г-жа Манолова защитава „Булгаргаз“ в рекета му срещу Топлофикация“, каза Фандъкова по повод донесено от Мая Манолова писмо.

Фандъкова обясни, че преди няколко години Столична община е получила дружеството с 500 млн. задължения. За да се спре трупането на задължения, трябва да се инвестира в нови мощности. „Точно това решение беше взето с пълен политически консенсус – външен мениджмънт със задължения за инвестиции“, обясни кандидатът за кмет на София. Те припомни, че по нейно настояване са премахнати лихвите върху прогнозни сметки до получаване на изравнителна сметка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети