Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: Тъжна гледка – На КСНС официално беше открита предизборна кампания

Политика

Гълъбов: Тъжна гледка – На КСНС официално беше открита предизборна кампания

Гълъбов: Тъжна гледка – На КСНС официално беше открита предизборна кампания - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава остана сам. Никога в история на КСНС президентската институция не е получавала по-лош сигнал

"Държавният глава остана сам. Никога за 25-годишната история на КСНС президентската институция не е получавала по-лош сигнал. Винаги е имало все някакво постигнато споразумение между участниците в съвета". Това заяви политологът Антоний Гълъбов пред БНТ.

„Вчерашният КСНС затвори и приключи възможността за институционално говорене с невъзможността да се постигне съгласие. Ще ви дам пример – с какво решение можеше да излезе един КСНС по тази тема? Разбира се да се направи сериозен анализ, малко повече от една година след приложението на този закон. Какво работи, какво не работи, как работи тази сложна администрация, тъй като тя е събрана от няколко администрации. Нямаше никакво желание да се изследва този въпрос, вместо това се превърна в официално откриване на предизборна кампания. Което е тъжна гледка“, заяви Гълъбов.

На вчерашния КСНС президентът Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова заговориха за нов антикорупционен закон. Предложенията на Нинова бяха записани в проект, които беше раздаден на КСНС, каза по-рано през деня външният министър Екатерина Захариева. За сходството в позициите на Радев и Нонова беше споменато и от други участници в КСНС.

"Историята с апартаментите беше пусната на това ниво, защото очевидно никой не искаше да се бори с корупция или да разследва. Ако искаше, всичко това щеше да се случва в съдебната зала, а не в медиите. Беше угодно на Румен Радев темата да бъде за "корупцията по високите етажи на властта", тъй като по този начин директно я насочва към управляващите, каза още Гълъбов.

„Ние постигнахме съгласие да имаме паралелна разследваща структура, но не можем да си позволим тя да бъде контролирана от президентската институция, тъй като контролът ще бъде слаб", коментира още Гълъбов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Бай Кольо Консултативния съвет при Радев осигурява глътка въздух за БСП.Точно затова Радев отказа да чуе отчета на Гърневски за борбата с корупцията.Защото щеше да разбере,че в момента се разследват над 700 души от всички етажи на власта чак до местната власт и горските стопанства.Но това което най-много плаши БСП е,че разследванията ще се водят за целият период на прехода.Тогава обаче ще излязат на яве далаверите на незаконно забогателите партийни и комсомолски активисти,(като Банев-бивш комсомолски секретар) на БСП-БКП.Затова Радев има бойна задача от Нинова,да не допуска този доклад да излезе на открито.Със зъби и нокти се стремят към власта,за да спрат разследванията.
10.04.2019 08:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети