Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Болката на БСП е, че шефът на КПКОНПИ се избира от парламента

Политика

Захариева: Болката на БСП е, че шефът на КПКОНПИ се избира от парламента

Захариева: Болката на БСП е, че шефът на КПКОНПИ се избира от парламента - Tribune.bg
Снимка:

От Президентството раздали на КСНС идеите на БСП разписани в проект

„Аз като юрист се притеснявам от писането на закони от политици, а не експерти, преди избори и то на коляно. Очевидно болката на БСП е, че ръководството на КПКОНПИ се избира от парламента, а не от президента”. Така външният министър Екатерина Захариева коментира пред bTV вчерашния КСНС, на който президентът Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова заговориха за нов антикорупционен закон.

„Питам се – дали така бурно щяха да защитават тази позиция, ако президентът не беше този, а предишният, например. Важното е да има механизми, чрез които да сме сигурни, че тези органи работят безпристрастно. В Народното събрание има различни политически сили, там не са само управляващите. Това е мястото, на което има най-широка представителност на българския народ“, обясни Захариева тезата си за притесненията на БСП.

„Не мога да разбера двойния аршин на БСП. Когато излизат разкрития за имоти или злоупотреби на техни представители, те казват – Няма да искаме оставки. Нека изчакаме компетентните органи да си свършат работата. В същото време, Нинова казва – Искаме нов закон, нов орган. В същото време ние получаваме проектно становище от Президентството, където пише същите тези неща, които Нинова казва", разказа Захариева. 

На въпрос – може ли да се каже, че от Президентството са дали по време на КСНС идеите на БСП, написани на лист, Захариева отговори: „Да, имаше такъв текст“.

Захариева беше категорична, че не може да се иска нов антикорупционен закон, без дори да е направена експертна оценка на действащия в момента. „На българина му писна, когато имаме проблем, да казваме, че ще пишем нов закон, ще правим нов орган“, каза тя. „Ние предложихме да се направи оценка на въздействието на закона. Една година работи този орган“, допълни Захариева.

Тя сподели, че когато е чула реакцията на БСП след заседанието, се е зачудила наистина ли е била там – толкова голямо било разминаването между думите на Нинова и обстановката вътре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп