Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ганев: Вътрешната опозиция нанесе на Нинова удар, битката ще продължи

Политика

Ганев: Вътрешната опозиция нанесе на Нинова удар, битката ще продължи

Ганев: Вътрешната опозиция нанесе на Нинова удар, битката ще продължи - Tribune.bg
Снимка:

Отново се повдига въпросът за свързаност на президента с БСП

„Напълно очевидно е, че Нинова опита да наложи своя листа, силно евроскептична и беше бламирана. Но мисля, че тази ситуация е по-добрата за БСП. Битката мижду Нинова и вътрешната опозиция ще продължи, включително и в изборния ден, защото те ще искат да нанесат още един удар с преференциите на Нинова.“ Това заяви БНТ социологът Димитър Ганев. Той коментира пленума на БСП в неделя и битката в партията за подредбата на листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент.

„Лошата новина е за Нинова, защото подронва авторитета ѝ, беше бламирана, но ще мобилизира симпатизантите им и ще се отрази добре на гласовете за листата на БСП", добави той. „На всички избореми места хората на Нинова, с изключение на Иво Христов, бяха заменени", допълни Ганев.

„Позицята на Нинова е много ясна: "След изборите няма да ми искате оставката", допълни той.

„Представете си как структури от опозицията - във Варна, Видин, Пловдив - как ще работят те в тази кампания – те ще направят всичко възможно Станишев да стане пръв в листата и ще нанесат още по-тежък удар на Нинова”, коментира социологът.

Той коментира и темата за свързаността на президента Румен Радев с БСП. „Президентът в последните две години се отиваше да застане в позицията на човек, който е над партиите и свързването му с БСП. Ето сега, когато най-високопоставената фигура от администрацията му отива в листата на избираемо място, отново повдига въпроса за неговата свързаност с БСП", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати