Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гърневски: Срещу законното правителство тече пълзящ преврат

Политика

Гърневски: Срещу законното правителство тече пълзящ преврат

Гърневски: Срещу законното правителство тече пълзящ преврат - Tribune.bg
Снимка:

Според депутата това се дължи на амбициите на БСП да се върне на власт

От доста време в България срещу законното правителство тече пълзящ преврат. Това каза в предаването пред БТВ Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията за борба с корупцията в парламента.

Според него това се случва заради амбициите на БСП „да се върне във властта през задния вход против всички изисквания на демокрацията”.

„За съжаление, и българският президент изцяло зае страната на партията, която го издигна за президент, и под крилото на лидера Корнелия Нинова”, коментира Гърневски.

По думите му, когато държавата е икономически стабилна и външнополитически призната след успешното европредседателство, планът на силите, които искат тази власт да я няма и да бъде дестабилизирана България, е в ход.

„Планът „Решетников” се изпълнява блестящо”, каза още депутатът от ГЕРБ.

По думите му отговорът на ГЕРБ с оставки показва „изключително висок европейски стандарт на политически морал и поведение в управлението”.

„Вчера беше направен синхронизиран опит между Корнелия Нинова и президента антикорупционният закон да бъде ликвидиран и да бъде гласуван нов. Страх ги е за това, че най-накрая в България заработи антикорупционен орган и той дава резултати”, изтъкна още Гърневски.

Вчера той не беше допуснат на Консултативния съвет по национална сигурност в президентството. Депутатът от обясни, че председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев не е можел да присъства заради ангажименти, поради което от комисията единодушно са избрали Гърневски да отиде.

„Беше изпратена покана нашата комисия да присъства, изработихме всички становища и това, което трябва да се представи. Получи се обаче писмо, подписано от главния секретар на президентството, в което се казва, че президентът Радев не желае аз да присъствам там. Би желал да види председателя и след като го няма, не желае да присъства представител на комисията”, обясни Спас Гърневски. Той подчерта, че няма никакъв личен конфликт с Румен Радев.

„Ние сме канени там не като отделни личности, а като комисия”, подчерта депутатът от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК МУ-ХА-ХА.... ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ ГО ЧЕТА МАЙ САМО АЗ И СЕЛ-КОРИТИ (СЕЛСКИТЕ КОРЕСПОНДЕНТИ).....
09.04.2019 20:18 / Отговор
ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ТОО ДРУГАР НАЛИ РЕЦИТИРАШЕ ПРЕДИ 10-ти ноември.... "Води ни партио любима".... И ПОСЛЕ СЪСИПА СДС-то
10.04.2019 09:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети