Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Маските паднаха, всички популисти сега плачат за своите субсидии

Политика

ГЕРБ: Маските паднаха, всички популисти сега плачат за своите субсидии

Снимка:

Маноил Манев: Някои партии имат празен бюджет

„Време е да уточним няколко много важни неща. Първо, няма предложение или идея на ГЕРБ. Има решение на Министерския съвет, което беше внесено от министър-председателя. Истината е, че това, което беше заложено в предложението, се случи. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. Някои партии имат празен бюджет”. Това заяви в дебат по Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. По думите му субсидиите на партиите в България са най-проверяваните финансови потоци.

„Никога не сме се съревновавали с тази популистка вълна. Единствената партия, която заяви позиция и беше против това да се намалят субсидиите, беше ДПС. Политическите партии трябва да се финансират. Разходите им са публични. При условие, че субсидията няма да покрие разходите на партиите, ние трябва да отворим системата за финансиране и да кажем по кой модел и как ще стане това”, смята депутатът от ДПС Халил Летифов.

„Това е стил на политическо поведение от страна на ГЕРБ, който добре се вписва във всичките им модели. Това е популярен ПР трик”, заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов.

Темата коментира и депутатът от „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

„ВМРО никога не е имала проблем със своето финансиране. Този дебат започна заради това, че БСП загуби драматично изборите”, поясни Сиди.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още