Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ отговарят на Трифонов: През 2016 направихме технически поправки в ИК, вие го изтърбушихте целия

Политика

ГЕРБ отговарят на Трифонов: През 2016 направихме технически поправки в ИК, вие го изтърбушихте целия

Снимка:

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на твърденията на профила на Слави Трифонов, че и ГЕРБ са променяли Изборен кодекс за 3 дни през 2016 г. По-рано във Фейсбука на лидера на ИТН беше написано дословно: „Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер - хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден - 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на „Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?“

Фейсбукът на Трифонов за ГЕРБ, медийните слуги и Дилов-син, който бил като котката на Шрьодингер

Депутатът Тома Биков публикува пълния текст на поправките, които са в размер на около половин страница. Те касаят технически въпроси относно секции в чужбина и провеждането на частични местни избори, заедно с президентските.

Поправките, приети за 3 дни през 2016Поправките, приети за 3 дни през 2016

„Това са измененията в Изборния кодекс, които парламентът приема преди изборите за президент през 2016 година. Няколко текста, които според Станислав Трифонов са минали набързо. Не знам как можеха да минат по-бавно при положение, че са чисто технически. А Станислав Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време. Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши. Кажете на господин Тошко да измисли някакъв по-оригинален статус, който да прикрие, това което правите и това, в което участвате. Поздрави!“, написа Биков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още