Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ за правителството „Петков“: Нанесоха щети, които ще плащаме години наред

Политика

ГЕРБ за правителството „Петков“: Нанесоха щети, които ще плащаме години наред

ГЕРБ за правителството Петков: Нанесоха щети, които ще плащаме години наред - Tribune.bg

„Проектът „Балкански поток“ е изцяло реализиран в съответствие със законите и правилата както на ЕС, така и на България, както и след решение на българският парламент. Всичко, което е записано в документите е направено точка по точка.“ Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова.

"По отношение на пътната карта, Кирил Петков твърди, че хем я има, хем я няма, а това е паметна бележка и ги е яд, защото не можаха да извлекат нищо от тях. Ние никога не сме подписвали неизгодни за България документи и договори.

Поредната лъжа е, че са нарушени екологичните норми, но нищо не е нарушено и всичко е спазено, като няма нито едно нарушение. Когато става дума за трудово законодателство, ангажимент е на компанията, която изпълнява проекта и „Булгартрансгаз“ няма отношение, което очевидно не е ясно на Кирил Петков", заяви още тя.

Петкова припомни и решение на КЕВР в което е написано кои са необходимите приходи, за да може проектът да е икономически обоснован, като „Булгартнарсгаз“ реализира в пъти повече. "Финансирането на проекта е част от обществената поръчка, а ние имаме ангажимент да върнем през годините когато той работи.

Каквото и да каже Кирил Петков и правителството му, нито хората, нито институциите ще забравят какво причиниха, а именно въвеждане на държавата в хаос във всяка една сфера. Като е лош „Балкански поток“ защо прибраха 600 милиона от него. Тези хора за вредни за България и днес е един хубав ден, защото те си отидоха.

По отношение на интерконектора с Гърция, Петкова отчете, че години наред правителствата на Бойко Борисов са работили за неговото осъществяване, а Кирил Петков само за няколко месеца е съсипал всичко. „Тези които направиха нещо за реалната деверсификация на България са правителствата на премиера Бойко Борисов“, заяви още Петкова.

Томислав Дончев допълни, че правителството „Петков“ не е изневерило на стила си, в остър конфликт и разминаване с действителността. „Той си живее в собствен свят. Понеже имаше елементи на автореклама за доброто наследство, боя се че за него ще се говори дълго, защото щетите не могат да бъдат отстранени за ден или два. Например това за АМ „Струма“ ни връща 4-5 години назад и ще принуди България да връща милиарди“, допълни още Дончев по отношение на решението на Борислав Сандов взето в последните му часове като министър.

Петкова допълни, че деверсификацията за свежо ядрено гориво и преговорите с „Уестинхаус“ са стартирали много отдавна, като има подписан и документ, че това ще е факт през 2024 година и Кирил Петков не е допринесъл за нищо по тази тема. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати