Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ханке: Интервюто на Иван „Мистър Клийн“ Костов беше поток от думи без капка истина

Политика

Ханке: Интервюто на Иван „Мистър Клийн“ Костов беше поток от думи без капка истина

Снимка:

Позволете ми да препоръчам на Костов да се научи как да чете документи, казва американският професор

Нов епизод в размяната на реплики между Иван Костов, проф. Стив Ханке и Петър Стоянов. Американецът отговори на последната закана на Костов за дело за клевета.

„След като през 1997 г. с въвеждането на валутния борд беше убита хиперинфлацията и стабилизирана икономиката на България, информирах тогавашния президент Стоянов, че корупцията е проблем №1 на страната. Това, разбира се, не беше нещо ново. Комунистическата легенда, че режимът на Тодор Живков и всички останали са били чисти като момина сълза, беше абсолютна измислица. Така или иначе Стоянов се съгласи с оценката ми и беше на страната на битката срещу корупцията. Но той каза, че без доказателства ръцете му са вързани. Тогава информирах Стоянов, че фирми в Европа и Америка, които ме познаваха и знаеха, че съм негов съветник, се оплакват, че е невъзможно да правят бизнес в България заради повсеместната корупция. Аз им отговарях, повтаряйки това, което Стоянов ми беше казал: „Нищо не може да се направи без доказателства“. Така стигаме до моето куфарче“, спомни си историята Ханке.

Една от компаниите му предоставила документи и доказателства, които предал на Стоянов.

„Аз, разбира се, с удоволствие ще разговарям с главния прокурор. Когато става въпрос за корупция в правителството, мотото ми винаги е било, че трябва да се положат абсолютно всички усилия. Има цяла планина от доказателства, потвърждаващи заключението ми“, категоричен е американецът пред Монитор.

„Интервюто на Иван „Мистър Клийн“ Костов беше поток от думи без капка истина. Що се отнася до това определение, дадено ми преди много години в задълбочена статия на „Труд“, позволете ми да препоръчам на Костов да се научи как да чете документи. Първият документ, в който се споменават думите „валутен борд“ и „България“, беше монография на английски, написана от мен заедно с д-р Курт Шулер - „Зъби за българския лев: Решението валутен борд“, твърди той.  


Коментари (1)

Кух пррофесор Не е ли крайно време да си изкуфява сам и в къщи.Не е ли прекалено всеки ден да ни дава съвети .за това как да живеем и кой е или не е корумпиран.Ние живеем в суверенна държава?
27.02.2020 15:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив