Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов: Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов

Политика

Харизанов: Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов

Снимка:

„Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов. Голяма част от тях може и да са избирани от Цветан Цветанов за партийните си длъжности, но те никога не биха заемали държавни и политически отговорни постове, ако не беше г-н Борисов, защото ГЕРБ е несъмнено партия, която е създадена около Бойко Борисов и винаги е била дърпана от неговата лична политическа популярност и усилия“. Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той добави, че не е очаквал волята на мнозинството да е различна от волята на лидера на ГЕРБ. По думите му това не е форма на тоталитаризъм, защото лидерството на Борисов наистина е много силно в партията, но това е автентичен процес, а не е наложен със сила и с репресия, а е осъзнат избор на хората в ГЕРБ.

Той сравни лидерството на Борисов с това на Корнелия Нинова в БСП:

„Г-жа Нинова няма да може дълго да удържи ситуацията, въпреки, че аз предпочитам тя по-дълго да остане на поста си. Нейното присъствие прави така, че избирателят да откаже да направи БСП първа политическа сила в страната и това ми харесва“.

Харизанов коментира намерението на Цветан Цветанов да създаде Център за евроатлантически изследвания като знак за това, че той има намерение да се занимава с политика, но не като пряк участник, а като човек, който анализира. Според Харизанов центърът на Цветанов няма да бъде конкуренция на оглавявания от него Институт за дясна политика, а по скоро ще е конкурент на Център за анализи и управление на рискове на Иван Костов.  


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ И ТИ КАЛИНКЕ ГЕРБАВА ОТЪРВА ПАНДЕЛАТА..... НАМЕСИ СЕ ПОЖАРНИКАРА "БУДА"......

АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ ОТ ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ, ДА ПОПИТАМ…… САМО АЗ ЛИ ВИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ….. ГЛЕДАМ НЯМА ДРУГИ КОМЕНТАРИ…
09.07.2019 00:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още