Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоянова към Нинова: Вместо да пишете до евроинституциите за субсидиите, да бяхте направила алтернативно предложение

Политика

Стоянова към Нинова: Вместо да пишете до евроинституциите за субсидиите, да бяхте направила алтернативно предложение

Стоянова към Нинова: Вместо да пишете до евроинституциите за субсидиите, да бяхте направила алтернативно предложение - Tribune.bg
Снимка:

БСП не иска да вземе позиция, защото за заета позиция се носи отговорност

Намаляването на субсидията на 1 лев. е решение в следствие на искането на над 2,5 млн. души.  Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ пред БНТ и посочи, че вместо да критикува, опозицията е трябвало да даде свое алтернативно предложение.

„Интересното, че в хода на разискванията, партиите в публичното пространство и БСП, която е в парламента, не направиха алтернативни предложения. Г-жа Нинова пише до европейските институции, вместо това да беше направила това, което законът изисква – да направи своето алтернативно предложение, което да защитаваш в пленарна зала“, заяви Менда Стоянова.

„БСП не иска да вземе позиция, защото за заета позиция се носи отговорност. По-лесно е да кажеш „Аз не вземам позиция“ и после да критикуваш“, смята още председателят на бюджетната комисия в НС.

Тя припомни, че  ГЕРБ винаги е защитавала позицията, че държавното финансиране на партиите е една от гаранциите за запазване на плурализма в партийното пространство. Тази позиция обаче е била критикувана, включително и от БСП.

Тя коментира и създаването на етична комисия в ГЕРБ, която ще отговаря за подадени сигнали. По думите ѝ структурата на етичната комисия не е фиксирана, на първо време ще бъде формиран екип от по-малко хора, с познания в различни области. Окончателните решения обаче ще се вземат от Изпълнителната комисия.

Предизборният щаб няма да бъде концентриран в ръцете на един човек, посочи още Стоянова.

„Когато повече хора се включат в една дейност, то тя се демократизира, това може да бъде положително за взимането на по-правилни решения“, коментира тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Счетоводителката на свинаря Нинова оповести, че иска дебат, но вие.си действате по нареждане на вашия бос-мафиота.Бойко Борисов. Не разбрахте ли, че референдумът е невалиден ,.а защо чак след 2 години за да отклоните гафа на финансовия министър. Трябваше да си е дал оставката. Сега пък машинното гласуване, и защо само за 2 вида избори. Долни използвачи на народа.
09.07.2019 14:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети