Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов за решението за РСМ: Това е едно постижение за българската дипломация, за усилията на няколко правителства

Политика

Христо Иванов за решението за РСМ: Това е едно постижение за българската дипломация, за усилията на няколко правителства

Христо Иванов за решението за РСМ: Това е едно постижение за българската дипломация, за усилията на няколко правителства - Tribune.bg
Снимка:

Това е едно постижение за българската дипломация, за усилията на няколко правителства, с което България наистина добре защитава своя интерес. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на парламента, веднага след като Народното събрание одобри именно проекта на решение на ДБ във връзка с френското предложение за Република Северна Македония. 

„Това предложение се базира на работата на българската дипломация. То е практически същото по съдържание като другите две предложения, които бяха направени. Така че, условно е моето предложение. Това е едно постижение за българската дипломация, за усилията на правителството, за усилията на няколко правителства всъщност, с което България наистина добре защитава своя интерес. Оттук нататък ние трябва да използваме инструментите, които ни дава Европейският съюз като платформа, инструментите, които ни дава преговорният процес, за да реализираме тези политики по отношение на Северна Македония и да изградим истински отношения на добросъседство, на взаимно приемане и приятелство, каквито искаме да имаме“, категоричен бе Христо Иванов.

„Много хора са работили, много хора имат принос. На всички трябва да благодарим. И много хора сега ще си приписват това нещо, аз няма да съм сред тях“, каза Христо Иванов по повод думите на Мустафа Карадайъ, че всъщност предложението на ДПС се е превърнало в катализатор да се появи предложение на управляващата коалиция и да се стигне до тази развръзка.

Съпредседателят на ДБ коментира и обвиненията в „нова коалиция“ от страна на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, като посочи, че става дума за гласуване по важен конкретен въпрос.

„Такива важни конкретни въпроси и такива гласувания има много във всеки един парламент. Така че само ще ви припомня какво е казал Зигмунд Фройд на своите ученици: „Понякога една пура е просто една пура“, каза Христо Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати