Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Испанските социалисти поздравиха Нинова за преизбирането, изразяват тревога за България

Политика

Испанските социалисти поздравиха Нинова за преизбирането, изразяват тревога за България

Испанските социалисти поздравиха Нинова за преизбирането, изразяват тревога за България - Tribune.bg
Снимка:

“С вашето лидерство БСП ще продължи успешно да изпълнява водеща роля в българската и европейската политика”, заявява Ираче Гарсия Перес

“Скъпа Корнелия, от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), бих искала да отправя сърдечните си поздравления за преизбирането Ви за председател на БСП. Убедена съм, че с усърдна работа и отдаденост, вашата партия ще придобива все по-голяма сила и мощ като отново се свърже с гражданите.” Това написа в писмо до председателя на БСП Корнелия Нинова председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE) Ираче Гарсия Перес. Тя заявява, че двете партии трябва да бъдат дълбоко вкоренени в гражданското общество, като за тази цел левицата трябва да се обнови и адаптира, за да бъде истински модел за подражание на прогресивните граждани.

“Уверена съм, че избирането ви по време на преки избори сред членовете на партията още веднъж доказва колко отдадена е вашата партия на демокрацията и прозрачността”, подчертава тя

Перес коментира, че в настоящите времена на пандемия, популизъм и несигурност, социалистите и социалдемократите трябва да препотвърдят прогресивните си възгледи и политически програми, за да осигурят ясна и съгласувана алтернатива за по-голямата част от гражданите.

“Следим с голямо безпокойство развитието на политическата криза в България. Гражданите са загубили доверие в правителството и в основни институции в държавата, а това е недопустимо в държава-членка на ЕС”, пише още председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Перес изрази мнение, че управляващата партия нито разбира, нито уважава работата на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права на Европейския парламент, която миналата седмица е обърнала особено внимание на последните развития в България.

“Вие можете да разчитате на подкрепата ми като Председател на Групата на социалистите и демократите за справяне с настоящата криза, както и за борба с корупцията, които подлежат на наблюдение от ЕС”, подчертава Перес.

“Напълно уверена съм, че с вашето лидерство и ангажираността на партията ви в рамките на „Социалистите и демократите“, БСП ще продължи успешно да изпълнява водеща роля в българската и европейската политика”, заявява Ираче Гарсия Перес. Тя очаква с нетърпение да се укрепят взаимоотношенията между двете партии при отстояването на общите им цели: демокрацията, равнопоставеността и феминизма, върховенството на закона и прогресивните политически предложения за осигуряване на едно по-добро и по-справедливо общество. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Изумен Това че тези испански комунисти идиоти в момента управляват Испания не означава, че и Курнела ще последва светлия им пример в България. Много скоро испанската кучка комунистка ще излети от сцената, точно както стана с левичаря в Гърция. Народът сам ще я отсвири. А Курни ще види властта в България само през крив макарон.
19.09.2020 11:44 / Отговор
Алоо.. ..КУРнелке, с тези подвижни УРНИ смяташ ли , че сме БАЛАМИ и НЕ НИ Е ЯСНО КАКВИ ФАЛШИФИКАТИ поднесе с този ПОРНОГРАФСКИ изборен процес, аз не знам , как още НЕ СА ТЕ ОБЕЗГЛАВИЛИ ??? А що се отнася до властта, САМО ДА Е ЯСНО, НИКОГА КОМУНИСТИТЕ В Б-Я НЯМА ДА ВИДИТЕ ВЛАСТ, по простите причини: ДЕГРАДИВНИ КУЧЕТА сте, КРАДЛИВИ, съсипващи до каквото се докопате, ТЕРОРИСТИ, МАНИПУЛАТОРИ, АЛЧНИ ПРОДАЖНИ, нямащи нищо общо с човешки облик и т.н ОТРИЦАНИЯ колкото искаш....
За болшинството българи КУРнело ти и комунистическите УРОДИ , ВЪОБЩЕ НА СЪЩЕСТВУВАТЕ, НЕ ВИ СМЯТАМЕ ЗА ХОРА, дано ти е ясно!!!
19.09.2020 11:57 / Отговор
кесо Е, испанските червени, като тая "другарка" на снимката, са стари "клиенти" на Кремъл. Още когато таварищ Сталин им изпращаше главорезите на НКВД да "ръководят" испанските левичари в Гражданската война през 1936-1939 г. И от голяма "интернационална солидарност" взе на "отговорно съхранение" в Москва целия златен резерв на Испания - около 430 тона, заграбен от червените испански тетрористи, който и досега таварищ Путин и неговата "прогресивна" Русия забравя да върне.
Та въпросната испанска "другарка" на снимката е нормално да поздравява своята "българска другарка" Курни, също много вярна кремълска слугиня.
19.09.2020 14:19 / Отговор
Тартаковер "Кесо", след като така добре си запознат с испанския политически живот, дали си наясно, че тази партия няма общо с испанската комунистическа партия? Че тази партия е основана доста преди БСП(БКП), излъчвала е президенти на Испания... Дори преди малко повече от десетина години, пак тя ръководеше Испания?
Хайде стига. Научете се да боравите с факти, коментарите ви ще бъдат далеч по-стойностни, ще са от полза за медията, ще са интересни. Най лесно е да се пишат псувни, простащините на Бизона, на онзи "поет" Анастас, който издайнически показва, че под шапката му няма нищо... Ти поне се опитваш да вложиш нещо различно, оценявам го. Но нека да е написано с реални аргументи, ще е от полза за останалите коментиращи, а и самият ти ще си по-удовлетворен от себе си.
19.09.2020 14:42
Иво Много боклуци има по Света бе!От всякъде социалисти лапачи на пари без грам свършена работа дори за кг сол!
19.09.2020 17:20

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети