Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов: Какво направиха за 6 месеца - арестуваха незаконно Борисов и ни направиха за смях

Политика

Йорданов: Какво направиха за 6 месеца - арестуваха незаконно Борисов и ни направиха за смях

Йорданов: Какво направиха за 6 месеца - арестуваха незаконно Борисов и ни направиха за смях - Tribune.bg

Караджов за Петков: Аз съм изумен колко лъжи могат да се изрекат в едно интервю

„Аз като гледах днес всички лъжи на Кирил Петков за моята скромна личност… Да опитваш да спасиш правителството си с клевети и обиди за вицепремиера си, показва цялата картина. Този човек, Петков, днес показа самата жалка картина на коалицията“.

Това заяви в интервю по БТВ вицепремиерът Гроздан Караджов от ИТН.

Той беше обвинен от премиера Кирил Петков, че е „брокер“ и искал милиарди, за да ги раздава на строителни фирми. По този начин беше посочен като един от виновниците за разпада на управляващата Четворна коалиция.

Според Караджов „крадецът вика – дръжте крадеца“ и всички тези пари са обещани от правителството на строителите.

„Аз съм изумен колко лъжи могат да се изрекат в едно интервю. Нито една процедура нямаше да тръгне от мен. Никога в живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари!“, възмути се Караджов.

Той твърди, че нито една фирма не е получила нова поръчка, а той самият не познава шефовете в строителния бранш. Обясни и че Бойко Рашков е излъгал днес по негов адрес, намеквайки че по някакъв начин се прави опит да бъде натопен.

Караджов разказа как в пълна секретност им е казано, че са водени „първични разговори“ с Бойко Рашков, който се бил съгласил да оглави КПКОНПИ.

„Те ще си намерят майстора много лесно. Ако излезе от днес честна стенограма на Министерски съвет. Аз казах – по решение на НС и политически ангажименти на цялата коалиция в моето министерство има дупка от няколко милиарда“, каза той.

Възмутен от думите на Петков беше и Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ИТН.

Според него са направени „циркове“ около кандидатурата на Любомир Каримански и парите за строителите.

„Ще ида на детектор на лъжата, ако трябва. Скъсаха се днес да лъжат и да говорят глупости. Бях на разговора, на който Асен Василев каза на Караджов – плащай тези пари от твоя бюджет, аз на актуализацията ще ги възстановя“, разказа Йорданов.

„Какво направиха за половин година? Арестуваха Бойко Борисов незаконно и станаха за смях. Направиха и нас за смях“, възмути се той.

Тошко Йорданов потвърди, че има схема, на която се е съгласил Кирил Петков, при която пускаме РС Македония в ЕС, а после евентуално те изпълняват някакви условия.

„Асен Василев се оказа слаб финансов министър, не знам какъв финансист е“, коментира Йорданов. Той се присмя на депутата с количката в НС и определи мандатоносителя Настимир Ананиев, че е „политическа ***“.

Пак обърнаха НС на детска градина: Депутат от ПП си извади количката на трибуната

Мандатоносителят на промяната със собствена социология: ПП пред ГЕРБ с поне 5%

„Целият им приятелски кръг е по министерствата и МС. И ни говорят за корупция“, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати