Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кабинетът заседава за актуализация на бюджета заради F-16

Политика

Кабинетът заседава за актуализация на бюджета заради F-16

Кабинетът заседава за актуализация на бюджета заради F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни ще придобие 8 нови изтребителя на стойност 1,256 млрд. долара

Правителството се събира на извънредно заседания, на което трябва да актуализира държавния бюджет. Измененията се налагат заради  закупуването на изтребителите F-16. Общата сума за придобиването на 8 изтребителя е 1,256 млрд. долара. Очаква се решение на Конгреса, с което сумата да бъде намалена с 60 млн. долара.

Финансовият министър Владислав Горанов вече коментира, че България има възможност да плати сумата наведнъж, тъй кто икономическите показатели на страната са добри.

От правителствената пресслужба информираха, че измененията са връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС .

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа вече договорите за закупуване на изтребителите, както и оборудването за тях. Договорите трябва да бъдат ратифицирани и от Народното събрание. Очаква се F-16 да бъдат доставени до 2023 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Каракачанов Този лъжец каза, че ще ги изплащаме на вноски за 10 години.Какво е това бързане? И то за недооборудвани с електронно управление изтребители. Така е като ни управляват бивши агенти и мафиоти
15.07.2019 08:33 / Отговор
123 "червените кхмери"реват като на умряло няма да могат да си получат рублите за лъжите и комисионните за лобиране на грипените
15.07.2019 10:20

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп