Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Няма напрежение, но в Скопие се самозабравят

Политика

Каракачанов: Няма напрежение, но в Скопие се самозабравят

Каракачанов: Няма напрежение, но в Скопие се самозабравят - Tribune.bg
Снимка:

Ние българите сме царе на това сами да си създаваме проблеми, не пропусна да се заяде вицепремиерът

„В Скопие се самозабравят и не е лошо от време на време да ги вкарваш в пътя. След подписване на договора през август Скопие възприема една тактика да хитрува и да натрапва съществуването на македонски език не само на своя територия, но и на територията на другите държави“. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него тактиката на Скопие е да бави, да минава времето, без да приемат абсолютно нищо като корекция в своята пропаганда.

„Кой друг прави това по толкова глупав начин - да дезинтегрираш собственото си общество и да го противопоставяш срещу съседите му“, попита риторично военният министър.

Тази седмица се събира общата комисия, която трябва да изчиства спорните въпроси в споразумението. Каракачанов очаква да бъдат извадени автентичните документи, а не тези, които са писали техните професори от Югославия през 60-те години.

„Да ми покажат някой автентичен документ, че Самуил е македонски цар, аз ще им се извиня. Само че, Василий II е наречен „българоубиец“. Ние българите сме царе на това сами да си създаваме проблеми“, допълни Каракачанов.

Вицепремиерът коментира още, че краят на мандата на правителството ще дойде след две години и половина, а нужда от предсрочни избори няма.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети