Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Ние сме легитимна власт, част от протестите са финансирани от двама олигарси

Политика

Караянчева: Ние сме легитимна власт, част от протестите са финансирани от двама олигарси

Снимка:

Ние сме легитимна власт, каза председателят на НС Цвета Караянчева пред БТВ.

Тя подчерта, че всеки има право да протестира, но е по-разумно да няма предсрочни парламентарни избори, защото се задава и икономическа и социална криза заради пандемията от коронавирус.

Тя обясни, че управлението винаги е доказвало, че се вслушва в исканията на протестиращите.

„Ето предложението за нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание е едно от доказателствата – „Отровното трио“ и Христо Иванов искаха нова Конституция и нов ред в началото на протестите, каза още председателят на НС.

„Тази Конституция е единствено и само покана за разговор, няма да се гледа във Велико народно събрание. Ние не даваме отделни точки, по които да се събира ВНС , а казваме - отваряме Конституцията, цялата - следващите народни представители, които влязат във Великото Народно събрание, ако успеем да съберем 160 гласа, те ще са хора, подбрани от академичната общност, юристи, хора, които разбират от тази материя, историци и те ще направят новата Конституция. Ние в продължение на 2 месеца ще направим възможните разговори да окомплектоваме тази Конституция с мнения и предложения, което е необходимо, ще се опитаме да убедим народните представители, които не ни подкрепят“, обясни още Караянчева.

Тя намери в протестите и провокатори, като ги разграничи от мирно протестиращите и искащи промени.

„Има двама олигарси извън България , които заявяват участие в дирижиране на протеста, има и хора които отиват по убеждения, но има и провокатори. Тези олигарси, които финансират онази част от протеста като „Отровното трио“ и всичко останало - тази легитимация, която Божков прави по „Фейсбук“, нали не оставате с това впечатление, това е мафията, която финансира протестите“, каза още Караянчева.  


Коментари (4)

НЕ ГЛЕДАЙТЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ- bTV!!! САМО ТАКА ЩЕ ИЗОСТАВЯТ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, С КОИТО ЗАЛИВАТ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!
ИНАЧЕ ПО-ДОБРЕ ДА ФАЛИРАТ.
11.09.2020 19:18 / Отговор
Тартаковер Разбра се от всички средноинтелигентни хора в тази държава, колко срамно е да имаш за председател на парламент толкова елементарна, изключително проста жена. При това без достойнство, без морал, стиснала се здраво за стола в Народното събрание. В едно е почти прав Главатаря-че е ПКП. Пиша почти, защото тя е непоправимо ПКП. Видяха го всички уважаващи себе си хора в днешния разговор при Ризова, видяха го с отвращение и тъга, че такова същество представлява Народното събрание.
11.09.2020 21:33 / Отговор
Анастас #
Всичко си нарежда Логично когато
се използват истинските определения:

Божков TV - Made for Bojk'oFF
Мая Мазолова - Made for Bojk'oFF
Мазолова ги Убива - Made for Bojk'oFF
Трио Чичковци - Made for Bojk'oFF
Боец - Made for Bojk'oFF
Хулиганско Агитки - Made for Bojk'oFF
МУТРАТА Румен Радев - Made for Bojk'oFF
Възраждане Русофили - Made for Bojk'oFF

ДеБъйците - Made for ДПС

ДСБ - Нагъзени Бай Гъзове

АБВ - Made for RUSSIA

- Нещо да съм изпуснал ...!!???!!

(синтезиращо)
.
11.09.2020 21:34 / Отговор
Права е. Който иска властта, да я вземе на избори, а не от улицата.
11.09.2020 22:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още