Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков обвини Свиленски в лъжа, гледал „комедийното шоу“ на Борисов

Политика

Кирил Петков обвини Свиленски в лъжа, гледал „комедийното шоу“ на Борисов

Кирил Петков обвини Свиленски в лъжа, гледал комедийното шоу на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Политиците трябва да имат дисциплината да се придържат към истината“, обяви още лидерът на ПП

„Политиците трябва да имат дисциплината да се придържат към истината“, обяви Кирил Петков пред БТВ по повод думите на Георги Свиленски и това, че съпредседателят на ПП ще заведе съдебен иск срещу колегата си от БСП.

Свиленски: Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините

В петък по време на дебатите за промени в Изборния кодекс Георги Свиленски обяви, че Кирил Петков му е предлагал кодовете за машините в замяна БСП да си оттегли искането за хартиената бюлетина. Петков заяви, че никога не е изричал тези думи, въпреки че на разговора и казаното от него са присъствали и други депутати от БСП, които потвърдиха, че са чули това от Кирил Петков.

Според лидера на ПП, ако са имали „някакви вълшебни кодове“ нямало да оставят техните партньори от ДБ на 6-то място и ГЕРБ да са на първо място.

Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините

„Нека да одитираме кодовете от външни одитори, за да сте сигурни и да не връщаме хартиената бюлетина. Това казах на Георги Свиленски“, обяви Кирил Петков и разказа как таксиметровия шофьор, докарал го до студиото на БТВ му дал кураж, защото всички били срещу тях.

По повод думите на Слави Трифонов, че само до преди седмици за Кирил Петков БСП бяха почтен коалиционен партньор, лидерът на ПП обяви, че левицата все още не били взели крайното си решение за хартиената бюлетина. Имало достатъчно специалисти и кода към машините можело да се отвори.

Слави Трифонов: ПП и ДБ са манипулирали изборите чрез машинния вот, казват го почтените БСП

Кирил Петков пък определи изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като „комедийно шоу“, което гледал от време на време. Вчера Борисов заяви, че ако всичко казано от Георги Свиленски е вярно то службите трябва да направят пълна проверка.

Борисов: Да откраднеш изборите е висша форма на корупция

„Това което прави г-н Борисов е трето или четвърто шоу. Излиза и казва, че ще се затварят въглищни централи, което не е вярно, после „Джемкорп“, което е просто едно писмо за намерение прекратено още юни месец. Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, г-н Борисов да покаже една програма за управление. Не мога да повярвам как този човек може да измисли такива неща“, заяви още Петков, като според него се говорело само за несъстоятелни неща.

Запитан дали е казвал на Корнелия Нинова, че ще върне хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си върнат избирателите, Петков заяви: Казах, че ако имат някакви притеснения за възрастните хора, то може да въведат някаква възрастова граница.

Петков отново заговори за вододел на който се намирали БСП в момента, между сътрудничество с ПП и хартиената бюлетина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати