Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кольо Колев за кабинета „Петков“: Това са най-чудовищните 100 дни управление

Политика

Кольо Колев за кабинета „Петков“: Това са най-чудовищните 100 дни управление

Кольо Колев за кабинета Петков: Това са най-чудовищните 100 дни управление - Tribune.bg
Снимка:

„Това са най-чудовищните 100 дни управление, които може да си представим - енергийна и инфлационна криза, продължение на коронакриза“, коментира пред Bulgaria on air социологът Кольо Колев относно 100-те дни на кабинета „Петков“. По думите му войната в Украйна още повече ще засили всички тези процеси.

„Единственият дюшеш е, че не са паднали ядрени бомби тук. Да си пожелаем в следващите 100 дни здравият разум на политиците от целия свят да се намеси и да спре тази ескалация, която хвърля света все по-близо до собственото му унищожение“, призова социологът.

Според него на този фон управляващите си правят някаква фалшива битка за шефското място в БНБ. „Чудесно е гуверньор на БНБ да бъде избран не от управляващите, а в по-широк консенсус с участието дори на ДПС и ГЕРБ. Тази власт е съвсем различна от изпълнителната и е сложена там да дава стабилност. Би било чудесно около една кандидатура се обединят управляващи и опозиция“, смята Колев. Той припомни, че и двамата кандидати за поста са атакувани за недостатъчен опит или недостатъчна компетентност.

„България трябва да бъде много внимателна в конфликта Украйна - Русия, това не е наша война. Нашето място на географската карта няма да се промени. Всеки ден на тази война удря все повече върху икономиката. Чудовищни (санкциите - бел. ред.) са за Русия, щетите за Украйна са ужасни, все по-ужасни ще стават за Европа. Изгубват се границите на реципрочността, все повече може да очакваш неочакваното“, предупреди социологът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети