Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Консултациите при президента на пауза, днес и в петък Радев е в Молдова

Политика

Консултациите при президента на пауза, днес и в петък Радев е в Молдова

Консултациите при президента на пауза, днес и в петък Радев е в Молдова - Tribune.bg
Снимка:

Срещите с ПП и останалите 5 партии изглежда ще останат най-рано за новата седмица

Без срещи днес на „Дондуков“ 2 за връчването на мандата. Държавният глава Румен Радев заминава на двудневно посещение в Република Молдова по покана на молдовския президент Мая Санду, съобщиха от прессекретариата на президента.

Вчера Радев се срещна с представители на ГЕРБ/СДС в рамките на процедурата преди връчване на първия мандат. Преди връчването, Радев трябва да поведе още 6 срещи – с ПП, ДПС, „Възраждане“, БСП, ДБ и „Български възход“. Това по всяка вероятност ще се случи следващата седмица, но няма обявени дати.

Визитата в Молдова се провежда в контекста на 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни, а акцентът на срещите на Радев щял да е и върху „условията за съхраняване на културата и националната идентичност на многобройната българска диаспора“.

Днес той ще бъде посрещнат от молдовската си колега Мая Санду в Президентския дворец в Кишинев. Двамата ще проведат среща „на четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Молдова. Президентите Радев и Санду се очаква да дадат и изявления за медиите.

На 28 октомври ще посети град Тараклия и ще се включи в честванията по случай Деня на бесарабските българи - 29 октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети