Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Най-слабото правителство през последните 32 години отиде в историята

Политика

Красен Кралев: Най-слабото правителство през последните 32 години отиде в историята

Красен Кралев: Най-слабото правителство през последните 32 години отиде в историята - Tribune.bg
Снимка:

„Вчера беше един хубав ден за българската демокрация, защото най-слабото правителство през последните 32 години отиде в историята“. Това коментира пред „Euronews Bulgaria“ Красен Кралев.

Според него по време на дебата е проличало, че властта не може да обоснове идеите си и вотът е бил правилен.

„Българските граждани това го усещат всеки ден по джоба си, при всяко влизане в магазин и ходене до бензиностанция. Управляващите не можаха да отговорят защо у нас инфлацията е над 15% като средната европейска е едва 8%. Не можаха да отговорят и защо икономическият ръст е 4% като европейският е между 8 и 13%. Също и защо литър бензин стана 3.50 лв. при положение, че внасяме уралски нефт на старите цени, а горивото се вдигна с 30%“, допълни бившият спортен министър от ГЕРБ.

Той е категоричен, че всички твърдения за увеличен износ са необосновани.

Според него животът на този парламент е изчерпан и не смята, че е възможно да се направи ново мнозинство, а и не е редно.

„Острият език на омразата, взаимните обвинения в корупция между управляващите – изходът е възможно най-скоро да отиваме на предсрочни избори. Очевидно има промяна в политическата ситуация. Неумението на това правителство вкара страната от криза в криза“, каза Кралев.

Той предупреди, че е време да се промени политическият език.

„Ако продължаваме да говорим само с омраза и неприязън, нищо добро няма да се случи. Политиката е изкуство на комуникацията и диалогичността. Омразата не е градеж, омразата е разрушение. Винаги сме признавали грешките си, никой не е безгрешен, но сме работили с идея за доброто на България“, подчерта политикът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати