Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кулеба за военната помощ: Надявам се политиците да променят решението си (ВИДЕО)

Политика

Кулеба за военната помощ: Надявам се политиците да променят решението си (ВИДЕО)

Кулеба за военната помощ: Надявам се политиците да променят решението си (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Външният министър заяви, че очаква отговор от премиера Петков днес

„От началото на войната чух толкова много извинения за това защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са искрени.“, това заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложбата „Стоп на агресията на Русия срещу Украйна” в Народното събрание.

„Тези, които искат да помогнат, които самите са били жертви, винаги помагат. Тези, които обявяват, че са зад определени принципи и ценности, трябва да помогнат на Украйна. Всеки, който намира причини да не изрази своята позиция и да ни помогне - подкрепя агресора.  Тези аргументи могат да изглеждат рационални, но по време на война всеки трябва да бъде на страната на жертвите, а не на агресорите.“, призова той.

„Надявам се, че тези снимки, ще помогнат на някои политици не само в парламента, но и в управлението, след като видят тези лица на войната да се опитат да разберат какво преживяват хората и да вземат решение.“, подчерта той.

„Най-доброто е да помогнем на Украйна сега, не да оставаме неутрални.“ , категоричен беше  Кулеба.

„Хубаво е да имаш жилетка и шлем, но ако нямаш оръжие не можеш да се защитиш. Така става, че ще умрем предпазени.“, коментира пред журналисти украинският министър.

„Ясно виждам, че определи политически сили искат да помогнат, а други не. Имах среща с Петков и от топва, което видях, че има готовност да помогне. Когато има правителство с много партии е нормално да има различия, но през последните 2 месеца, Украйна показа, че ние сме правилната страна. Ние бяхме атакувани. Важно е да сме на правилната страната на историята, а неутралитета определено не е.“, заяви Кулеба.

Външният министър заяви, че очаква да получи окончателен отговор днес, с оглед на това, че от утре започват великденските празници.

„В тази държава с демократично правителство очаквам отговор от премиера“, категоричен беше Кулеба в отговор на въпрос на журналисти от кого чака да чуе решение.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети