Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Lockheed Martin: Надяваме се преговорите за F-16 да приключат лятото

Политика

Lockheed Martin: Надяваме се преговорите за F-16 да приключат лятото

Компанията показа симулация на полет с F-16V Block 70

„Надяваме се преговорите между България и САЩ за придобиване на изтребителите F-16 да приключат това лято“. Това заяви Джeймс Робинсън, който е директор „Международно бизнес развитие на F-16“ в Lockheed Martin. По думите му, ако това се случи първите самолети ще бъдат доставени през 2023 г. всичко обаче зависи от преговорите на двете правителства.

Обучението на опитните пилоти ще продължи около 1 година, а за по-младите пилоти около 2 години. „Мислим, че в момента, ако се подпише договорът, обучението ще започне около 2021 година“, посочи Робинсън.

През януари парламентът възложи на Министерски съвет да подготви международен договор и да проведе преговори за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70. Днес компанията проведе „тест-драйв“ в оригинален симулатор на този вид изтребител, предаде БГНЕС.

„Много се гордея с този F-16 . Много по-различен е от този, с който аз летях преди години", каза Дан Савил, на когото му казват „Кадилак” и е летял 2600 часа на F-16. Той е летял на Block 40 и на Block 50. Дан Савил показа система за сигурност, която работи в този самолет - това е автоматична система за предотвратяване на сблъсъци в земята.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети