Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лозанов: Колко се прекланя пред Левски президент, който спря зарята, за да се пусне той

Политика

Лозанов: Колко се прекланя пред Левски президент, който спря зарята, за да се пусне той

Лозанов: Колко се прекланя пред Левски президент, който спря зарята, за да се пусне той - Tribune.bg
Снимка:

„Погледнато формално, може БНТ да е взела решение според изискванията, но това честване е в памет на Левски, а моментното говорене на представителите на институциите не може да бъде по-важно от тази заря, с която се прекланяш пред паметта му”. Това коментира медийният експерт Георги Лозанов пред „24 часа“.

Едното е отнесено към Левски, а другото - към правилата на една институционализирана персона, смята той.

„Не съм сигурен дали и формално е необходимо това прекъсване. Зарята можеше да мине, пък после да пуснат какво е казал президентът. Освен това той е говорил не само за Левски, а е в град Левски във връзка със 70-годишнината от обявяването му за град. Което вече става съвсем административно“, коментира Лозанов.

Той подчертава, че в момента има и конфликт.

„БНТ ги обвиняват - не без основание, че обслужват властта, а пък президентът иска да се представи като борец срещу властта. Затова нищо чудно в БНТ да са се притеснили как ще се тълкува, ако не го пуснат. Обаче пък и този президент колко се прекланя пред Левски, ако настоява да се спре зарята и да се пусне неговото говорене?“, пита експертът.

Според него можело действително да им създаде проблеми, но БНТ е трябвало да поемат този риск, защото няма логика да прекъснеш националното честване на Левски заради едно изказване на президента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Европа Румен Радев мрази нас: българите и честните, достойни хора,поддържащи европеизацията на България. Румен Радев работи за Мутрите и олигарсите на СССР(Русия) 258
19.07.2020 21:27 / Отговор
Нищо подобно, Европа! Радев го пързалят десните му съветници срещу гешевите провокации...
Много се съмнявам, че описаното събитие не е гадна провокация срещу президента.

България е в клопка. И не Радев я вкара в клопката, но и не може да я изведе от нея. Защото и него го вкараха в клопката.

Кукловодите са на ул. "Козяк". Те яхнаха и протестите, и Радев. Те извиват и ръцете на Борисов.
Имат интерес да не бъде завършен "Балкански поток", в който са вложени 1,1 милиарда ЕВРО от българската държава. Над два милиарда лева народна пара.
20.07.2020 11:16
Европа Румен Радев няма десни съветници. Той е ултраляв. Приветства руската инвазия в Украйна. Не е християнин. Не обича хората. Военен комунист!
20.07.2020 21:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети