Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бабикян и хора на Божков готвят безредици – ще има опит да се хвърлят пред кортежа на премиера

Политика

Бабикян и хора на Божков готвят безредици – ще има опит да се хвърлят пред кортежа на премиера

Бабикян и хора на Божков готвят безредици – ще има опит да се хвърлят пред кортежа на премиера - Tribune.bg
Снимка:

Протестът отшумя, започва нова фаза на активните мероприятия срещу правителството и главния прокурор

Брутални провокации се готвят в близките дни от страна на лидерите на протеста. Въпреки обявените планове от утре да се започне с граждански неподчинения, източници на Tribune.bg информират, че първата акция може да се проведе още днес.

„Бащата на фалшивите новини“ Арман Бабикян готви провокации на Летището, като планират да се хвърлят пред кортежа на премиера Бойко Борисов. Държавните БНТ и БНР също ще участват в сценария като ще предават пряко от акцията.

Планирани са „гражданско неподчинение”, фиктивни „стачки” и незаконосъобразни „граждански арести”. Както вече беше обявено, в сила от утре ще бъдат организирани специални отряди от протестиращи, които по всякакъв начин ще опитват да пречат на работата на държавните институции и на живота на обикновените хора.

Организацията за това е била подета от божковия пиар Борислав Петров и Десислава Виткова, пиарката на фондация „Тракия”. Те събират групите, които раздават плакатите в „Ракета бар”.

Борислав Петров, Снимка: Личен Фейсбук профилБорислав Петров, Снимка: Личен Фейсбук профил

Целта е в понеделник сутринта страната да се събуди блокирана от протестъри. Метро, магистрали, кръстовища, гари и летища трябва да се окажат затворени, което да доведе до безредици и невъзможност хората да се придвижват. Друга група от протестиращи ще трябва да блокира центъра на София и да попречи депутатите да идат на работа за извънредното заседание на парламента. Часът на демонстрацията е 7:00 сутринта на площад „Народно събрание“.

По всяка вероятност ще бъде направен и опит за объркване на графика на градския транспорт, за да могат изнервени хора, които не могат да отидат на работа и да се заемат с дневните си задачи, да се влеят в редиците на протестиращите.

Според данните, с които разполагаме, ще бъда направен опит за „граждански арести“ на членове на правителството и на главния прокурор. Последното е противоконституционно, а представлява и престъпление по Наказателния кодекс.

Има индикации, че в блокиране на сгради на съдебната власт ще се включат малки групи адвокати, свързани с адвокатски кантори, ангажирани със защитата на Цветан Василев, Васил Божков, Иво Прокопиев, братя Пл. и Ат. Бобокови, Емилиян Гебрев и др.

Целта е камерите да снимат отблизо арести на провокатори, физическа саморазправа с полицаи и депутати и дори с мирни граждани. Провокаторите са заредени с бомбички и кутии с червена боя, която имитира кръв. Целта е да се пресъздаде ужаса с насилието от нощта на 23-ти юли 2013 година-известна като „Нощта на Белия автобус”. Очевидно изчерпани откъм идеи, платените идеолози на протестите преповтарят събитията отпреди 7 години.

Червена боя се ля на площада и вечерта, когато бяха изпочупени вратите на втората сграда на НСЧервена боя се ля на площада и вечерта, когато бяха изпочупени вратите на втората сграда на НС

Интензитетът на протеста рязко спадна към 17 и 18 юли 2020 г. Въпреки масивната кампания през социални мрежи, телевизия бТВ, сайтовете от групата на Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, част от които финансирани от Васил Божков, общественото напрежение рязко спадна след 16 юли 2020 г.

Инициаторите на протестите били бесни, че се оказа неуспешна и инвестицията на Васил Божков в наемането на множество ПР-експерти на свободна практика и/или малки ПР-агенции, които трябваше да „брандират“ протеста. През посредничеството на ПР-мениджъра на „Нове холдинг“ Борислав Петров група от ПР-специалисти са били ангажирани да осигуряват плакати, колажи, специфичен снимков и видео материал /кадри с деца, млади хора и т.н./, които да осигурят вайръл съдържание в социалните мрежи и популяризиране на протеста, с цел повишаване на числеността на участващите в него.

Борислав Петров, Снимка: Личен Фейсбук профилБорислав Петров, Снимка: Личен Фейсбук профил

Опитите през бТВ и БНР да се стигне до повторно развитие на темата за полицейското насилие на този етап претърпява неуспех. Известни са имената на контролираните от Васил Божков и Цветан Василев журналисти в телевизията и радиото-справка профилите им в социалните мрежи.

Машина за пропаганда: Как побой от 2015 беше представен за полицейско насилие на протеста

Че протестът придобива гротесков вид се признава и от самите протестиращи. Част от тях предпочетоха да отидат на море, а други се отвратиха от грозните сцени на гърба на младите хора, които излязоха да изразят позицията си по мирен начин. Затова „Отровното трио” има нов план – ще препречат свободното движение на българските граждани и спират хора и автомобили, за да търсят провокация и сблъсък, който да се предава на живо и да катализира напрежение.

Естественият спад на присъствие на протеста, въпреки изкуствените опити за повишаването им през медии и социални мрежи, принуди в петък и събота скритите организатори да се откажат от варианта със сблъсъци с полицията и да търсят радикализиране на ситуацията през индивидуални провокации, тип „гражданско неподчинение“.

От понеделник 20 юли 2020 г. и в следващите дни, основно пред Народното събрание, пред МС, Съдебната палата в столицата, сградата на Висшия съдебен съвет, организирани групи от 5 до 10 лица, ще се опитат да влязат в сблъсъци с представители на съответните институции и органите на реда.

Анализът сочи, че гражданското неподчинение и стачките се организират от добре познати публични говорители на тезите на подсъдимия за фалита на КТБ Цветан Василев. От три години т.нар. „Отровно трио“ - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков работят активно в полза на защитата на Цветан Василев.

В социалните медии се забелязва силна активност на потребители, организирали и участвали в т.нар. „Февруарски протести“ през 2013 г., за които има множество доказателства, че са били провокирани именно от Цветан Василев. Въпросните фейсбук-групи и профили са известни с разпространението на русофилски идеи.

Има данни за ангажиране и припознаване на призивите за нарушаване на обществения ред от симпатизанти на групите около Прокопиев, Донев, Дончев и т.н., с формални лидери Христо Иванов и Атанас Атанасов. Медиите им - Дневник, Медиапул, Клуб Зет, СЕГА, Капитал и др., всички те активно популяризират намеренията за нарушаване на обществения ред чрез провокации и умишлени провокации срещу държавни институции, полицията и жандармерията. Не е изключено в даден момент активисти на „Да, България“ и ДСБ (разпознаваеми лица) също да бъдат ангажирани с участие в евентуални безредици.

Всичко това сочи, че безредици ще се опитат да провокират, освен групата около Бабикян, Хаджигенов и Минеков, а и Георги Георгиев от БОЕЦ, също публично свързан с Цветан Василев, както и проруски симпатизанти на президента Румен Радев и БСП, както и малки групи активисти на АБВ, с оглед на близост на Румен Петков до Васил Божков. Към тях се очаква да бъдат включени структури на Васил Божков. Възможни са фиктивни протести в предприятия на братя Пл. и Ат. Бобокови, Емилиян Гебрев и др., дотолкова, че да бъдат медийно преекспонирани.

Анализът сочи, че президентът Румен Радев е запознат с планираните действия, част от които са незаконосъобразни. Въпреки това, поради спадналия интензитет на протеста, Радев ще продължи да отправя кратки изявления, с които ще се опита да поддържа общественото напрежение.

Радев се радикализира: Късно е за диалог, протест докато паднат

През Румен Радев, скритите провокатори на протеста - основно Васил Божков, Цветан Василев, Пл. и Ат. Бобокови, Ем. Гебрев и др., през преките организатори - Бабикян, Хаджигенов, Минеков, Георгиев от БОЕЦ и др., ще търсят популяризиране на незаконосъобразните им действия – „блокади“, „гражданско неподчинение“, „граждански арести“, както и фиктивни „стачки“, в последен опит да постигнат заявените си намерения. Основните им притеснения са свързани с края на политическия сезон след две седмици.

Периодът между 20 и 31 юли е ключов и последна възможност за намеренията им за съставяне на служебен кабинет и предсрочни избори през есента на 2020 г. С голяма доза на вероятност може да се очаква и насилствена провокация, която да осигури възможност за безредици в следващите пет дни.

КС казва на 30 юли може ли да се разследва действащ президент

На 25 юли 2020 г. в София е планиран голям митинг на БСП, който може да има обратен ефект и да не доведе до предсрочно прекратяване на мандата на 44-то Народно събрание.

Ключови за организаторите на активните мероприятия от последните две седмици са следващите пет дни. В седмицата между 27 и 31 юли трудно ще се постигне масовост на протеста, дори и през провокации от типа на „блокади“, „граждански арести“ и спорадични безредици.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (37)

АСЕН ИЛИЕВ ЩЕ РАЗПЛАЧА МАМИЦАТА И НА ГДБОП И ДАНС И СЕМЕЙСТВАТА ИМ!
И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МИЛИЦИОНЕРИ - КО ПЕЛДАЦИ!
https://dox.abv.bg/d...
19.07.2020 15:20 / Отговор
Йес! Неглижирай психо-троловете на хунвейбините!
19.07.2020 15:57
МЕЧКАТА И ще лапаш пи*ките на отровното трио. КЛОУН! Застреляй се!
19.07.2020 16:09
ИЦО100 АБЕ МАНГАЛ БЕГАЙ ЗА ЖИЦИ И НЕ ПИПАЙ В КОНТАКТА НА КОМПА ЧЕ ЩЕ ТЕ ГРЪМНЕ )))
19.07.2020 16:21
Иван Ако излезнат нормалните хора, ще ги отнесат като порой! Мръсни боклуци!
19.07.2020 15:53 / Отговор
АРЕСТУВАЙТЕ МЕТЕЖНИЦИТЕ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ АРЕСТУВА МЕТЕЖНИЦИТЕ? ЗАЩО НЕ СЕ ПРИВИКАТ НА РАЗПИТ ОРГАНИЗАТОРИТОРИТЕ НА МЕТЕЖА? ЗАЩО НЕ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ТЕЗИ КОИТО ПОЧУПИХА СГРАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА? ЗАЩО?!!!
19.07.2020 16:46
Весо Мръсни хора, ниЗки! Бабикиян е за затвора!
19.07.2020 16:08 / Отговор
Златан Ма не им се получава сценария бе! Кой малоумник ще им се върже на тия идеоти?!
19.07.2020 16:13
tellqk Какво точно работат тия пишлемета и кой им плаща заплатата? сега ясно черепухата дава, после?
19.07.2020 16:18
Елена Милева Чалга поколение, което не чете, не може да мисли и разсъждава, то може само да бъде водено за носа.
19.07.2020 17:21
Ятак След като призовават за партизански атаки,ще им е нужна подкрепа и аз се кандидатирам за ятак.Само,че ще изчакам да видя,какво ли ще направи полицията и прокуратурата!Би трябвало,поне озлобеното скулпторче, на тате синчето да го привикат!Това,ако не е заплаха за националната сигурност,то поне ми обяснете-кое Е!
19.07.2020 16:12 / Отговор
Ели Стоименова Дерзай,Борисов!Никаква оставка!Никаква милост към тези подлоги!
19.07.2020 17:34
г-н господин здравейте искам да дойда на протес но не знам към кой да се обърна за хонорара. моля насочете ме на лични. мерси.
19.07.2020 16:15 / Отговор
Васил Ковачев Обърни се към ЧЕКМЕДЖЕТО на Борисов . ОТ него ще ти изплатят хонорара !
16.08.2020 01:15
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати