Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. “Lupa.bg”: Ива Митева била парламентарен сътрудник на ДПС

Политика

“Lupa.bg”: Ива Митева била парламентарен сътрудник на ДПС

Lupa.bg: Ива Митева била парламентарен сътрудник на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Новата парламентарна шефка Ива Митева, която бе избрана за председател на Народното събрание с мнозинство от над 160 гласа, е била парламентарен сътрудник на ДПС, твърди Lupa.bg.

Въпреки че тази част от биографията ѝ не излезе на бял свят, тя всъщност е била сътрудник към кабинета на Христо Бисеров, по времето, когато той беше зам.-председател на Народното събрание. Това, разбира се, е техническа длъжност, която не е обвързана с партийна принадлежност, но подхранва слуховете за връзка между партията на Слави Трифонов и тази на Ахмед Доган.

По неофициална информацията Ива Митева е сътрудничела на Движението за права и свободи още в 39-ото Народно събрание - от 2001 до 2005 г.

Иначе почти цялата биография на Ива Митева е свързана с администрацията на Народното събрание. Професионалният ѝ път започва от кабинета на Иван Костов, като през 1998 г. е назначена за експерт в Министерството на правосъдието. Две годни по-късно се озовава в Народното събрание. Оттогава досега Митева преминава през всички стъпала на парламентарната администрация, независимо от това чие е мнозинството в сградата на законодателната власт.

Въпреки това мнозина са убедени, че кариерата ѝ не е случайна.

„Имайте предвид, че тя е от Разград. ДПС си я лансират открай време, от студентските ѝ години едва ли не – първо при Костов, после в парламента... Без силни връзки това няма как да стане”, категорични били пред Lupa.bg бивши депутати.

Още преди година стана ясно, че Виктория Василева от „Има такъв народ” също е свързана с бившия  депутат от ДПС Христо Бисеров. Връзките ѝ с него датират още от времето, когато той е в редиците на СДС. Сега, в рамките на 45-ия парламент, Василева бе избрана за главен секретар на „Има такъв народ”, както и за зам.-председател на НС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети