Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Вероятно целта на президента е само твърдите ядра да отидат на избори

Политика

Марешки: Вероятно целта на президента е само твърдите ядра да отидат на избори

Марешки: Вероятно целта на президента е само твърдите ядра да отидат на избори - Tribune.bg
Снимка:

„Право на президента е да издаде указ за насрочване на парламентарните избори. Това обаче не трябва да става без обстановката да бъде преценена правилно. Не трябва да има политически инат, а всичко да е сметнатo и да бъде в полза на народа. Вероятно целта на президента Радев е само твърдите ядра да отидат на избори“. Това заяви пред Нова ТВ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Според него избори в края на март означават предизборна кампания през февруари и март, които не са месеци, в които хората биха участвали.

„В този период е много студено и никой няма да си направи труда да излезе и да подаде гласа си. Това неминуемо ще донесе до много ниска избирателна активност. Примери за това могат да бъдат дадени и от съседна Румъния“, каза Марешки, визирайки изборите в неделя, когато избирателната активност беше под 32%.

Той добавя, че в изборния процес са ангажирани между 60 и 70 хиляди души.

„Представете си едни секции, които трудно се отопляват и не могат да се проветряват. Ако това се случи през май – прозорците могат да бъдат отворени и да не се предизвика бум на заразените“, казва Марешки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети