Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Радев можеше да се консултира с експерти, но е самонадеян и не би ги слушал

Политика

Симеонов: Радев можеше да се консултира с експерти, но е самонадеян и не би ги слушал

Снимка:

„Насрочването на дата на парламентарните избори е задължение на президента. Все пак би било добре, преди да издаде указа, той да направи консултации със специалисти“, заяви пред „Флагман“ лидерът НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Според него в момента всичко трябва да се съобрази с пандемията.

„За съжаление, никой не може да каже как ще се развие тя. Според мен, преди да се произнесе, президентът задължително трябва да направи консултации с Националния оперативен щаб и със специалистите по математическо моделиране. Можеше да се направи и една консултация с международен екип, защото това е сериозен въпрос. Става въпрос за избори. Това не е насрочване на пролетния панаир или коледния базар от Фандъкова“, заяви Симеонов.

По думите му президентът следва да се консултира и с някои от по-потърпевшите от пандемията държави.

На въпрос би ли посъветвал Радев да не избързва с указа си за датата на изборите, лидерът на НФСБ отговори: „Естествено, да. Няма смисъл, преди да се направят сериозни консултации и преди да се прогнозира развитието на пандемията на база натрупаните данни за България и на база международния опит.“

„Иначе изглежда самонадеяно - като повечето му постъпки. Надали ще се вслуша, защото той е самонадеян човек“, заключи Валери Симеонов за президента.  


Коментари (8)

Далавери, Мафиотът съобразява ли се с някой, като отваря на 21 декември всичко? Хайде в затвора!
08.12.2020 08:37 / Отговор
АННА МАФИОТА Е ПСИХИЧЕСКИ БОЛЕН И ЗА НЕГО ДУМАТА "ЗАКОН" Е ИЗВЪНЗЕМНА КАТО ДОБВИМ И НАРЦИСИЗМА ....УПРАВЛЯВА НИ Л У Д !!
08.12.2020 09:00
Anna Лудият няма толкова правомощия,че да ни управлява и това е добре!
08.12.2020 15:37
АННА КАК ГЛАСУВАХА В АМЕРИКА НАЛИ, ТЯ Е НАШИЯТ РЪКОВОДЕН ИДОЛ ?!?! ТА, КАК ГЛАСУВАХА И ИМАШЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ .... "КОКАЛА" И "СЛЕДВАЩИТЕ ХИГРОСТИ" ....НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ПРОБУТАТЕ .... Я , ПОПИТАЙТЕ АМЕРИКА ОТНОВО , КАК ГЛАСУВАХА .......,ЧЕ НАС НИ Е СТРАХ ....ТЪПАНАРИ------- . ДУПЕДАВЦИ .
08.12.2020 08:58 / Отговор
Данута По пощата
08.12.2020 15:26
На Анна в ана... Психиатрия наблизо има ли?
08.12.2020 15:38
Пацо Всеки коментар за Радев го прави "значим"... За.бете го и той ще изчезне като фактор - да прави каквото си ще - и без това го прави...
08.12.2020 10:39 / Отговор
Mihaela Задължително гласуване на машините! Напред!
Най-лесно ще се манипулира вота!
08.12.2020 22:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема