Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова за СДС: Искаме да консолидираме електората, за да има повече депутати на ЕНП в ЕП

Политика

Менда Стоянова за СДС: Искаме да консолидираме електората, за да има повече депутати на ЕНП в ЕП

Снимка:

Европейските избори са по-различни от останалите - те са за ценности, за това накъде ще върви Европа

В годините, в които съществува, ГЕРБ е доказала, че е сериозна партия, печели поредица избори със собственото си име. Това коментира депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова пред bTV.

„Европейските избори са по-различни от останалите избори. Това са избори за ценности, за това накъде ще върви Европа. Виждате колко е силна популистката вълна във всички страни от Европа, виждате как набират сили всички крайно националистически партии. Дали в следващия Европейски парламент ще имат превес тези партии или ще се запази корсервативното дясно е много важно. Това е битка“, коментира председателят на бюджетната комисия.

По думите и всяка една държава от ЕС трябва да се бори за това.

„СДС е сестринска на ГЕРБ партия в рамките на Европейската народна партия (ЕНП). Другите партии, разцепвайки се на n на брой по-малки партии, като не могат да се обединят дори за евроизборите, нямат никакъв шанс да бъдат представени в Европейския парламент. Ние от ГЕРБ и СДС правим добро на ЕНП. Искаме да консолидираме електората, за да има повече депутати на ЕНП в ЕП“, заяви Стоянова и подчерта, че СДС е потърсила ГЕРБ за обединение, а не обратното.

Тя посочи, че повод за срещата им е било писмото на президента на Европейската народна партия Жозеф Дол и че ГЕРБ е отворена към всички десни партии.

Тя коментира и срещата с партия „Воля“. 

„Мислех, че срещата ни с партия „Воля“ ще е проформа и бяхме отделили половин час, но тя продължи час и половина. Колегите от „Воля“ бяха приятно изненадани колко общи виждания имаме и колко неща са се случили по време на това управление“, посочи тя.  


Коментари (1)

keri Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете Ако ви е омръзнало да ви наричат бидон,буца и подобни епитети побързайте!http://bit.ly/2kqNpXz
21.03.2019 09:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема