Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младежи от БСП призоваха Нинова за оставка и да се върне в СДС, откъдето е тръгнала

Политика

Младежи от БСП призоваха Нинова за оставка и да се върне в СДС, откъдето е тръгнала

Младежи от БСП призоваха Нинова за оставка и да се върне в СДС, откъдето е тръгнала - Tribune.bg
Снимка:

Този априлски пленум няма да има исторически характер, прогнозира Янаки Стоилов

Скандирания „оставка” се чуха пред „Позитано“ 20, където изпълнителното бюро на БСП свиква днес присъствено заседание на Националния съвет на БСП за обсъждане на актуалната политическа обстановка в страната, анализ на изборните резултати и предстоящи решения в Народното събрание.

„Искаме оставката на председателката на Националния съвет Корнелия Нинова заради слабия резултат главно, и заради това, че за първи път нямаме младеж до 35 години на избираемо място, дори и депутат в момента”, каза Йордан Малинов от пернишката младежка организация и обясни, че са от младежката организация от страната.

„Бусът ясно показва ориентацията на другарката Нинова. Аз мисля, че е редно да си отиде там, откъдето е тръгнала - в СДС“, заявява Малинов.

„Това, което мога да резюмирам като почти сигурен резултат е, че този априлски пленум няма да има исторически характер“, заяви Янаки Стоилов преди началото на днешния Националния съвет на БСП, предаде БГНЕС.

Калоян Паргов обясни преди началото пред журналисти, че три са важните въпроси на днешния пленум, според дневния ред. Първият, с който ще започнат е една, по думите му, закъсняла подкрепа, но важна подкрепа за президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. „Според първичните анализи ни коства не малко гласове и отлив на гласове тази колеблива позиция”, посочи той.

„Аз оставка не мога да искам, Корнелия Нинова просто трябва да излезе пред партията и да се извини. Да се извини за всичко, което направи. Въпросът е следният: Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега? Десетки, стоици партийни организации го направиха. Защо се дърпаше това ръководство? И ако днеска трябва да плащаме цената за вината на някой - добре, ще го направим, жалко за това поколение, което идва след нас и което наистина го боли за партията”, каза от своя страна Кирил Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети