Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ ще е кандидатът за президент на ДПС?

Политика

Мустафа Карадайъ ще е кандидатът за президент на ДПС?

Мустафа Карадайъ ще е кандидатът за президент на ДПС? - Tribune.bg
Снимка:

Мустафа Карадайъ най-вероятно ще е кандидатът за президент на ДПС, твърди Епицентър.бг, позовавайки се на свои източници. В неделя от 13.00 часа заседава ЦОБ на ДПС, което трябва да вземе своето крайно решение.

На няколко пъти водещи фигури на ДСП заявяваха досега, че Движението ще има свой кандидат за президентските избори и той ще е от турския етнос. Днес зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов конкретизира, че именно човек от ЦОБ ще бъде кандидатът за президент.

В състава на ЦОБ влизат: Мустафа Карадайъ,  Ахмед Ахедов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Халил Летифов, Хасан Азис, Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк,  Имрам Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай,  Севинч Солакова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Янко Янков.

Ако ЦОБ наистина вземе такова решение, то за първи път етнически турчин ще влезе в битката за най-високия пост в държавата. Това ще бъде и знак на ДПС към останалите политически сили.

Съвсем логично би било Движението да изпрати в състезанието срещу Радев не само лидера си, но и най-яростния критик на настоящия държавен глава и негов върл опонент.

Карадайъ е женен, с две деца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети