Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Назарян пред „Галерия“: Не съм издигал Мая Манолова за кмет

Политика

Назарян пред „Галерия“: Не съм издигал Мая Манолова за кмет

Назарян пред Галерия: Не съм издигал Мая Манолова за кмет - Tribune.bg
Снимка:

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян останал изненадан от това, че името му е тиражирано в Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Това разкри по телефона самият Назарян пред вестник „Галерия“. Прославеният борец, който е старши треньор на националния тим по борба класически стил, е заедно с отбора в Казахстан, където неговите възпитаници ще премерят сили на започващото световно първенство.

„20 години съм в България и никога не съм се месил в политиката. Стоял съм далече и съм живял с разбирането, че мога да бъде по-полезен в спорта, където ми е силата - коментира пред „Галерия“ Назарян. - Затова съм учуден, че името ми фигурира в инициативния комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на София. Не съм се срещал с нея повече от година, не съм се подписвал под каквато и да е инициатива и нямам представа как някой е решил да ме включи. Това в никакъв случай не означава, че не уважавам госпожа Манолова, както уважавам и госпожа Йорданка Фандъкова.

Обичам България и българския народ и съм истински горд да се развява трибагреникът в чест на победите ми. Не мога да бъда достатъчно полезен като участник в политическия живот, но мога да съм полезен с идеите си за развитието на спорта в България. Все още не съм решил коя кандидатура да подкрепя на местните избори.

Вероятно ще направя избора си, след като се запозная с това кой какви идеи има за развитието на детско-юношеския спорт и за изграждането на спортни терени и зали в София".

Пришиването на Армен Назарян редом до имената на Криско, Анелия и останалите от Инициативния комитет безспорно е голям гаф на екипа на Мая Манолова. Той не може да бъде обяснен логично с нищо друго освен стремеж на някой да натрупа личен актив пред шефката.

Това е втори подобен гаф на екипа на Манолова. Общинският съветник от АБВ Войслав Тодоров също отрече да участва в издигането, въпреки че името и биографията му фигурират в списъка на хората от Инициативния комитет.

Войслав Тодоров отрече да подкрепя Манолова

Официално в Инициативния комитет влязоха 65 души – включително двамата, които отричат. Начело на комитета е Никола Вапцаров, който е данъчен длъжник към община Банско, като той и семейството му общо имат неизплатени към общината над 150 хил. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети