Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никаква изненада: ЕП одобри резолюцията срещу България

Политика

Никаква изненада: ЕП одобри резолюцията срещу България

Никаква изненада: ЕП одобри резолюцията срещу България - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатите не пожелаха в документа да се говори за обвиненията към президентските съветници и съмненията в шпионаж

С 358 гласа „за“, 277 „против“ и 56 „въздържали се“ – Европейският парламент прие резолюцията за върховенството в закона в България.

В резултата от гласуването няма нищо изненадващо и се потвърждава разликата от около 80 гласа в полза на привържениците на документа, зад който открито стоят двама българи в ЕП – Радан Кънев и Елена Йончева. Въпреки опита да се редактират текстовете на дуото, в крайна сметка евродепутатите отказаха в декларацията да бъдат записани и шпионските скандали с руски пратеници у нас, както и обвиненията към двама президентски съветници.

ЕНП категорично обявиха, че не подкрепят декларацията. В изявление на нейния заместник Естебан Гонсалес Понс се казва, че някои парламентарни групи са превърнали документа в партиен инструмент.

„Този текст e неточен, неподплатен в някои отношения и някои от точките почти нямат нищо общо с наболелите проблеми. В текста се призовава за продължаване на механизма за сътрудничество и проверка, въпреки индикациите на Комисията, че България може да бъде извадена от него на базата на постигнатия напредък“, заяви евродепутатът.

Очаквайте подробности!


Последвайте ни в Google News

 

Етикети резолюция

Коментари (17)

Тъпите БСП ,Рускинята Йончева,Кънев комплексара Трябва да бъдат наказани като българския народ ЗАБРАВИ ЧЕ ИМА ТАКИВА ПРЕДАТЕЛСКИ ПАРТИИ И НЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ,САМО ТАКА МОГАТ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ РОДИНАТА НИ!!!
МРЪСНИ ПОДЛИ ,ЩЕ ОСТАНЕТЕ ПЕТНО ЗА БЪЛГАРИЯ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!!
ТО СЕ ВРЪЩА НАЛИ ЗНАЕТЕ!!!
08.10.2020 17:50 / Отговор
Това не е предателство срещу родината ни, а подкрепа за всички, които не можем да се примирим с кражбите от управляващата клика на Борисов, задкулисието на Доган и Пеевски, завладените медии от мафията, рекетирането на бизнеси, прокуратурата, обслужваща присъдружните фирми на Борисов и т.н.
08.10.2020 18:17
Българин УВАЖАЕМИ ДРУГАРЮ ДРУГАРЮ СИ ВОДЕТЕ ПРОПАГАНДАТА ,НА НАС ТЕЗИ НЕ НИ МИНАВАТ!
КАТО БЪЛГАРИ НИКОГА НЯМА ДА ПРОСТИМ НА ТЕЗИ ЛУМПЕНИ КОМПЛЕКСАРИ ИДИОТИ КОИТО ОПЛЮХА ДЪРЖАВАТА КИ ПРЕД ЕВРОПА
И ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ НИ ДА ЗАГУВЯТ ИЗБОРИТЕ БСП,ДБ,И СЛАВИ ЦИРКАДЖИЯТА!!;
А НА ПРЕДАТЕЛСКАТА ЮДА ЙОНЧЕВА ХАЛАЛ ДА И Е НОВИЯТ ПОСТ,ТО ЕДНО ВРЕМЕ ВЪВ КОМУНИЗМА ТАКА СЕ ИЗДИГАШЕ КАТО СЕ Клеветяха Другите!! Защото иначе са некадърни да се издигнат!
08.10.2020 18:26
коментар И все пак Мафията не успява да смачка ГЕРБ особено, и техните коалиционни партньори!!!Не успява Мафията да мачка България защото ГЕРБ печели и частични кметски избори в още няколко селца освен ония селца които спечели преди седмица някъде, а представете си другари какво ще стане в градовете......... ще реве Мафията, няма просто да плаче!2021 ще има кабинет Борисов -4 Мафиьо!!!!
08.10.2020 20:48
Кънев = БСП! За отхвърляне на двата текста - за опозиционера пРезидент и за двамата му подсъдни съветници са гласували само Кънев и социалистите Витанов, Христов, Пенкова, Станишев и Йончева.
08.10.2020 17:53 / Отговор
Злобарят Радан и Грозното Ленче - неочаквано добра комбинация...
08.10.2020 17:55 / Отговор
ЕП ДАДЕ ХОД НА РАЗПАДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!.......................... ПОДГОТВЯНО 130 ГОДИНИ ОТ ВРАЖЕСКА РУСИЯ
ИЗВЪРШЕНО-ОТ ПРЕСТЪПНАТА БКП/БСП/ДБ/
ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ОТРОВНИЯ ГЕНЕРАЛ-РУМЕН РАДЕВ
08.10.2020 20:12
Днес е един добър ден за гражданското общество и демокрацията в България, и лош за кликата и мафиота- бабаит- гангстер Борисов. Оставка и победа за всички честни българи!
08.10.2020 18:12 / Отговор
Позор сте вие Национални НИХИЛИСТИ!! ДНЕС Е ТЪЖЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСКИТЕ БОЛШЕВИШКИ ЧЕРВЕНИ ИДИОТИ!
ТО ИСКА УМЕНИЕ ДА КЛЕВЕТИШ ДЪРЖАВАТА!
НО ВИЕ СТЕ НАПРАВО СПЕЦ , ТОЛКОВА ГОДИНИ КЛЕВЕТИТЕ И ТАКА СИ ОСИГУРЯВАТЕ ПОСТОВЕТЕ! ЗАЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ!
08.10.2020 18:30
ЧЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ:.................... ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА
БОБОКОВИ
МИНЮ СТАЙКОВ
БАНЕВИ
РУМЕН РАДЕВ
ПЛАМЕН УЗУНОВ
К. НИНОВА
МАЯ МАНОЛОВА
СЛАВЧО ТРИФОНОВ
БАБИКЯН, МИНЕКОВ, И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЛУМПЕНИ И ДЕБИЛИ
08.10.2020 19:57
Лин Нали за това вкараха в нея истанбулската конвенция и всякакви други текстове, нерелевантни на конкретната им цел - дискредитиране на правителството - за да получат подкрепа от повече заблудени евродепутати. Иначе, освен може би на Радан, на никой от метежниците не му дреме за правата на джендърите или за македонското малцинство. Сега ще врещят как Европа ги подкрепяла, а ние ще им сърбаме попарата. С такива политици на България не и трябват външни врагове.
08.10.2020 18:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети