Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова извади протоколи: Отчетеното от машината се различавало от намерените разписки

Политика

Нинова извади протоколи: Отчетеното от машината се различавало от намерените разписки

Нинова извади протоколи: Отчетеното от машината се различавало от намерените разписки - Tribune.bg
Снимка:

„Някой да излезе и да ми каже какво значи това „Дневникът е подправен“. Някой да излезе и обясни защо при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, все още няма официален доклад има ли разминаване месец и половина по-късно. Някой да излезе и да ми обясни какво значи ето това – машина отчела едно, намерени разписки – друго… Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. По няколко гласа. 12 хил. секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е почти една ПГ“.

Това обясни в хода на дебата по промените в ИК Корнелия Нинова.

„Въпросът не е юридически, а голям политически въпрос за демокрацията и правата на българските граждани. За нашите бивши партньори от ПП законът се превърна в ултиматум.  Условие за правителство вече не е корупцията, КПКОПИ и социалната програма, а Изборния кодекс. Щях да се зарадвам уважаеми партньори, ако бяхте организирали протести когато не минаха социалните закони“, каза лидерката на БСП.

Тя попита ПП къде е изчезнал социалният и антикорупционният облик на партията им.

„В предишния парламент на 15 юли 2022 внесохме същия закон. Тогава нямаше такава истерична реакция. Казах на Кирил Петков, че имам притеснения. Той извика Божидар Божанов и разговаряхме, че има проблем. В нашия разговор в МС, подчертавам, не в ресторант или апартамент, попитах Божанов има ли теоретична възможност за манипулация и той каза „да“. Е що за политика е това?“, заяви тя.

„Посягате на правовата държава и законността в храма на законността – парламента. Как можете да искате изтегляне на закона? Как като знаете, че не може. Искате да нарушим закона, защото имате капризи да се изтегли?“, попита тя.

Нинова предупреди ПП, че „политика с епитети и процедури не се прави“.

Божидар Божанов обясни в какъв контекст е казал „да“ на въпроса възможни ли са манипулациите.

„Смятам, че сме големи хора и знаем какво е управление на риска. Ако някой ме пита може ли да се манипулира хартията, ще кажа „да“. Има ли теоретична възможност да падне този таван върху нас? Да, има. Затова правим ремонти и прегледи. Това не значи, че трябва да няма таван“, заяви бившият вицепремиер по ел. управлението.

„Г-жо Нинова, ако ще се цитираме, вие казахте: „Ако ще да гласувам с ГЕРБ, с ДПС, ако трябва с дявола, защото това ще ни донесе 15 още депутата“, отговори Кирил Петков.

„Освен с процедури, и с лъжи политика не се прави. Свикнахме с лъжи от ПП. Никой не е чувал думите, че ще гласуваме с дявола, защото не са казани. Аз да ви питам вас на първия ред – Петков и Василев, когато единият гласува „за“ самолетите, а другия „против“, това не е проблем нали? Погледнете си вашите партии. Много по-опасни от вас са се опитвали да ни разбият партията и групата. И не са успявали, не се опитвайте, аматьори сте в тази посока“, каза Нинова.

Асен Василев обвини Нинова, че всеки път взима главата на някой, който не е съгласен с нея.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети