Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова извади документи, за да уличи секретаря на Радев в лъжа. Уличи… Кирил Петков (ОБНОВЕНА)

Политика

Нинова извади документи, за да уличи секретаря на Радев в лъжа. Уличи… Кирил Петков (ОБНОВЕНА)

Нинова извади документи, за да уличи секретаря на Радев в лъжа. Уличи… Кирил Петков (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Корнелия Нинова извади документи, които уличават в лъжа Димитър Стоянов, секретаря на президента Румен Радев. Преди дни той показа откъс от официална документация, в която се говори за пренасочване на оръжейна доставка за Украйна.

ФейсбукФейсбук

Президентският секретар показа част от документ за износ на оръжия към Украйна

Радев ме призова да обясня на левите как така снабдяваме с оръжие Украйна. Реших да кажа на всички граждани за какво става дума. Г-н Димитър Стоянов публикува някакви 4 реда… Той говори за лъжа, ей сега ще ви покажа сделката, за каква умишлена лъжа става дума“, заяви тя.

Нинова показа целия документ – докладна-записка от бившия шеф на ВМЗ-Сопот през 2021 година по време на служения кабинет на Стефан Янев, назначен от Румен Радев. Нинова се похвали, че когато тя става министър сменя ръководството на дружеството и спира сделката.

„Тъжните истини за държавността и калните битки. Сега ще напишете гръмки заглавия: войната с президента продължава. Не, това е битка за истината. Г-н Радев ме призова да говоря и ето, говорих. Как ще изчисти това петно, лепнато на институцията от секретаря му Димитър Стоянов?“, попита тя.

Социалистката посочи поименно премиера по това време - Стефан Янев. Подчерта и кой го е назначил - Румен Радев. Пропусна обаче е името на министъра на икономиката по време на посочените в документа дати (23.07.2021 и 19.08.2021) - Кирил Петков.

Документът, с който се пренасочва доставкатаДокументът, с който се пренасочва доставката

По това време в Украйна не се водеше и война - това беше месеци преди руската инвазия.

„Знайни и незнайни герои, незапознати хора, лъжеха общественото съзнание. Мълчахме, за да не поднасяме на народа си скандали, когато той има нужда от хляб“, обясни тишината си досега Корнелия Нинова.

„Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет”, беше писал Стоянов на страницата си във Фейсбук.

„Има предвид мен!“, заяви Нинова на брифинга.

Дали това е вярно, или Димитър Стоянов е визирал Кирил Петков и Лена Бориславова, само той може да каже.

Накрая Нинова си тръгна от залата за пресконференции в Министерство на икономиката без да позволи въпроси.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати