Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият финансов директор на БСП бил осъждан за присвояване на общински средства?

Политика

Новият финансов директор на БСП бил осъждан за присвояване на общински средства?

Новият финансов директор на БСП бил осъждан за присвояване на общински средства? - Tribune.bg
Снимка:

Александър Нейчев (в ляво)

Случаят е от времето, когато Александър Нейчев е бил зам.-кмет Неделино

Новият финансов директор на БСП е бил осъждан за присвояване на общински пари. Като зам.-кмет на малкото родопско градче Неделино, Александър Нейчев е присвоил 2 518 лв. от касата на общината, показва справката в съдебно-правните регистри, съобщава ПИК.

Случаят е опреди 6 години. Съдът в Златоград е постановил Нейчев да върне 2518 лв. В качеството си на зам.-кмет през 2011 г., с разходен касов ордер от касата, той е получил сумата 3000 от лв. В графа „за…“ е отразено като основание – „аванс-заплата“.

Тъй като касовият ордер не бил осчетоводен, се наложило то да се извърши на 30 декември 2011 г. и заведен в касовата книга на Общината. Предвид това, че сумата е осчетоводена и неотчетена, се наложило да изпратят писмена покана на ответника да я възстанови в касата на Общината. Същият отчел сума в размер на 481,03 лв. и останала неиздължена сума в размер на 2518 лв., съобщава „Миг.нюз“.

Преди няколко седмици Александър Нейчев бе назначен за финансов директор на БСП. Първата му задача на новия пост бе да уволни портиерите на „Позитано“ 20.

Източник: ПИК


Етикети БСП, Неделино

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети