Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петьо Блъсков: Иван Костов е баща на политическата корупция в България

Политика

Петьо Блъсков: Иван Костов е баща на политическата корупция в България

Петьо Блъсков: Иван Костов е баща на политическата корупция в България - Tribune.bg
Снимка:

Иван Костов е бащата на политическата корупция в България. От 1992 година този човек тормози и хората, и държавата, и публиката. Той забърка тестото, забърка маята, показа как се пече тази баничка. Това каза Петьо Блъсков- главен редактор на вестник „Труд“ пред Канал 3.

 Думите му са по повод поисканото от Иван Костов извинение от българското общество.

„Славчо Христов беше главният управител на кръчмата на „Черковна“, която се казваше „Вечерна среща“, той си беше кръчмар там и беше много добър. Той беше много близък на Костов и какво се случи? Взеха "СИБАНК", "Златни пясъци" и в последствие той си отиде някъде, има си туризъм има си комплекса и т.н.“, допълни той.

„Иво Прокопиев пък тръгна от „вестникарлъка“. Той го стартира с пари на „Ройтерс“, 93-та година му дадоха едни 100 000 долара и постепенно той се завъртя в бизнеса, вклини се в едни финансови сделки, неговите фирми даваха съвети и в последствие стана бизнесмен“, каза още Блъсков.

„Програмирани милионери не е имало, но имаше хора, които са близки до комунистическите велможи и успяха по един или друг начин тази близост да я капитализират в Г-13. От друга страна те притежаваха едно предимство, което е много сериозно, те притежаваха силата на информацията. Знаеха кой бизнес, кое предприятие става и кое не. Да се говори само за хората от Г-13 твърде много ограничава нещата. Имаше толкова много „мишоци“ и „котараци“, които изобщо не се показваха, като „лисиците“, които на пазар не ходят, които тихо и кротко си направиха сделките с информацията и контактите, които имаха.  Г-13 представляваше една еуфорична група, като при някои от тях еуфорията се превърна в тежки бизнес-интереси, толкова тежки, че даже някои от тях си отидоха“, заяви Блъсков.

Стив Ханке е един изключително интелигентен човек, който винаги е заемал големи постове. Той е изключително информиран и нищо чудно куфарчето му да е пълно с някои работи, обясни главеният редактор на вестник „Труд“.

Той коментира и фалшивите новини: „Фалшивите новини са един тъпашки мит, те са част от играта, откакто съществува новинарския свят и ще шестват и шестват, докато свят светува“, отбеляза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети