Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Изборния кодекс

Политика

Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Изборния кодекс

Снимка:

Решението бе взето единодушно

Правната комисия в НС отхвърли ветото, наложено от президента Румен Радев, върху част от промените в Изборния кодекс. Народните представители взеха единодушно това решение, като гласуваха с 14 гласа „за“ и без нито един „против“ или „въздържал се“.

„Ще гласуваме „за” закона като цяло, но по отделните точки ще вземем своите отделни решения“, заяви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов. От ГЕРБ вече обявиха, че ще върнат старото положение за преференциите. Това беше и част от мотивите на президента за налагане на ветото, и основно условие на БСП, които бойкотират работата си.

„„Истината за преференциите е, че няма нищо противоконституционно в тях“, посочи Кирилов и заяви, че със законодателната процедура по промените в Изборния кодекс силно се спекулираше.

ДПС обаче ще гласува отново за своите предложения за преференциите.

„Не препятстваме този способ, но сме длъжни да предупредим избирателите, че не машините и хартиите ще ни решат политическите проблеми и проблемите с доверието. Създаваме си ги сами“, подчерта Данаил Кирилов по повод машинното гласуване. Той посочи и че исканията на ЦИК са налице.  


Коментари (2)

Гошко Това малоумно същество се нарича човек
05.03.2019 23:28 / Отговор
Николов Паразити,скоро ще дойде видио ден.Народа е много търпелив,но е на предела на търпението си.
06.03.2019 06:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема