Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдният министър дава имотната си сделка на Цацаров и КПКОНПИ

Политика

Правосъдният министър дава имотната си сделка на Цацаров и КПКОНПИ

Правосъдният министър дава имотната си сделка на Цацаров и КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

Цачева: Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени

Правосъдният министър Цецка Цачева обяви на брифинг в парламента, че тази сутрин със свое писмо е сезирала председателя на Антикорупционния орган КПКОНПИ, както и Главния прокурор на Република България за категоричното си желание да бъдат извършени проверки за придобития от нея имот на ул. „Юри Гагарин“ в столичния квартал „Изток“.

Тя дава разрешение да бъдат проследени средствата, с които е придобит имота и да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата-продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ѝ отношения.

„Готова съм да сътруднича на проверките. Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорна сметка и нямам търговски дружества. Нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени“, заяви министър Цачева.

Тя напомни, че в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж. До приключване на проверките и съответните резултати Цачева няма да коментира сделката с „Артекс“.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати