Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предизвикателство пред кворума – парламентът заработи от втория опит

Политика

Предизвикателство пред кворума – парламентът заработи от втория опит

Предизвикателство пред кворума – парламентът заработи от втория опит - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки обявеното напускане, депутати от „Воля“ се регистрираха в зала

Народни представители от „Воля“ осигуриха кворума в парламента днес. 119 депутати в зала участваха при първата регистрация в зала. Още 6 техни колеги се присъединиха към тях при във втората регистрация и така кворумът за заседанието днес бе осигурен със 125 гласа от втория опит.

Осигуряването на кворума показва по категоричен начин, че позицията на лидера на политическа партия „Воля“ Веселин Марешки за напускане на парламента, вероятно е претърпяла обрат. Той обяви, че партията му излиза от Народното събрание за двугодишен преглед на направеното дотук, както и изработването на екшън план за икономически ръст и бързо повишаване на доходите в страната след преговори с ГЕРБ в сряда следващата седмица.

БСП не участват в работата на парламента за поредна седмица. В бойкота им ги подкрепят ДПС, които са в зала, но не се регистрират в началото на заседанията.

ГЕРБ и Патриотите на теория имат достатъчно депутати и сами да осигуряват кворума. Винаги обаче съществуват фактори като заболявания, болнични и други непредвидени събития.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ганчо Кворум ще има, защото разпаднели се парламента 90% от тези дето сега са вътре ще ги няма в новия парламент. И ще трябва да дават обяснение в подходящите за това места.
15.03.2019 11:30 / Отговор
Някой си С това не ходене на работа как така , хората които са гласували да са депутати едвали затова са ги избрали да не ходят на работа и да си играят като деца на иди ми , дойди ми!
15.03.2019 11:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети