Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Протестираща земеделка - в листата на „Демократична България“

Политика

Протестираща земеделка - в листата на „Демократична България“

Протестираща земеделка - в листата на Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

Албена Симеонова се оказа кандидат за евродепутат, прави си пиар на протест

Организатор на протест е сред кандидатите за европарламента на „Демократична България“. Протестиращата земеделка Албена Симеонова е трета в листата им за предстоящите Европейски избори на 26 май. Тя е на водещо място, веднага след водача на листата Радан Кънев и втория – Стефан Тафров.

Въпреки това вчера Симеонова се изяви като основен организатор на протеста пред Министерството на земеделието, храните и горите. Фермери излязоха на демонстрация, организирана от Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ), чийто председател на УС е именно Албена Симеонова.

Протестът идва в момент, когато основните политически партии се подготвят за важния евровот. Съвсем логично той има и политически цели. Демонстрантите поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов. А причината е прекратената акредитация на сертифициращата фирма за биопроизводство „Кю сертификейшън“ АД.

Оказва се обаче, че Министерството е отказало издаване на временно разрешително за срок от 6 месеца на „Кю сертификейшън“ заради съществени пропуски в документацията. При първоначално подадените документи несъответствията са били 175, като окончателно са установени 18 неотстранени несъответствия.

Това обаче не пречи на Симеонова да организира протест в тяхна защита и да иска оставки. Очевидно не я притеснява и фактът, че фирмата, която трябва да контролира качеството на продукцията, има пропуски.

Прави впечатление и новината, че Симеонова е водещият кандидат за евроизборите на „Зелените“- партия, която от 11 години използват неправомерно това име. Реално тя не трябва да съществува с решение на съда от 26 февруари. Това не пречи на формацията да продължи да използва името и да участва в листата на „Демократична България“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Стефан Всички зелени протестиращи са платени мажоретки.
11.04.2019 21:45 / Отговор
Барона Аман от протестърите на олигарха Иво Прокопиев. Иска му се да ги набута всичките в политиката.
12.04.2019 21:02 / Отговор
Ася Христо Иванов събира невероятни провали около себе си
12.04.2019 21:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети