Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обвини Борисов, че е върнал „историческия часовник на България към зората на прехода“

Политика

Радев обвини Борисов, че е върнал „историческия часовник на България към зората на прехода“

Радев обвини Борисов, че е върнал историческия часовник на България към зората на прехода - Tribune.bg
Снимка:

Президентът представи Национален стратегически документ за бъдещето на България

„Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция. Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията-държава, на законността от задкулисните договорки. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза“.

Това заяви президентът Румен Радев, който представи в Резиденция „Бояна“ първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет (СТРАТЕС) към държавния глава.

Според Радев, който традиционно заля с критики управлението, историческият часовник на България бил върнат към времената от зората на Прехода.

„Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. Вчера отново заяви, че в последните 3 години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата“, смята президента.

Според него страната ни се намира „в исторически момент, защото гражданите са излезли от „апатията и хипнозата на пропагандата“ и открито и без страх „изричат истината за превзетата държава“. Институционален блокаж и идеен застой е обхванал страната, твърди Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (31)

Тартаковер Интелигентен мъж, говорещ малко, но стойностни неща, факти от които няма как да избягаш, няма как да ги прикриеш с лъжи и евтина пропаганда. Освен въздушен ас признат и доста уважаван от колегите си в НАТО, президента ни се оказа на нивото на качествените политици. Заслужавахме го като нация, след като по погрешка изтърпяхме хилядите гафове във вътрешната и външна политика от онзи палячо, безумен дърдорко, наказващ с логореята си онези които бяха принудени да го търпят.
А Радев няма как да бъде разбра и приет от простите хора. За тях той ще е фатмак, зелен чорап, решетников, генерал Деси и всичко което се роди в една примитивна глава. Радвам се, че такива хора не го приемат за свой президент. Те не го и заслужават. Те заслужават онзи, който им казва " Аз съм прост и вие сте прости".
06.08.2020 11:38 / Отговор
Глупости на търкалета!
06.08.2020 11:42
РУМЕН РАДЕВ Е ЧОВЕК НА ВИС, ЧРЕЗ ДЯСНАТА СИ РЪКА АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ, КОЙТО Е ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК КОНТАКТУВАЛ С ШЕФА НА ВИС ВАСИЛ ИЛИЕВ, ПРЕДИ ДА БЪДЕ УБИТ, НА ПЪТ ЗА СРЕЩА С МУТРАТА СЛАВИ ТРИФОНОВ. ХОРАТА НА РУМЕН РАДЕВ ИСКАТ ДА ИЗВАДЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОСОЛСТВА ТРЯБВА ДА ИНФОРМИРАТ ДЪРЖАВИТЕ СИ ЗА ПОДГОТВЯНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
06.08.2020 12:03
РУМЕН РАДЕВ Е ЧОВЕК НА МУЛТИГРУП https://www.president.bg/images/gallery/mm_1556429329.jpg
06.08.2020 12:13
РУМЕН РАДЕВ НЕ Е НАТО(ТОЙ Е ПРОТИВ USA САМОЛЕТИТЕ), А Е ПОДГОТВЯН ЗА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
06.08.2020 12:15
Тракторист Ти си най-умното говедо,което се е появявало в този форум от доста време насам!Такава самоотвержена защита на подобието радев не е достигната от никой.Само деси може да му прави повече неща от теб!
06.08.2020 13:10
Покажи всички
Крадецът вика "дръжте крадеца".
06.08.2020 11:43 / Отговор
Инод Ooo, тартаковерчо good luck с тоя и всичките зад него мутри и особено с тоя от Дубай, щом ви харесва да сте овце манипулирани като глупаци да вдигате протести за да се свалят обвиненията им за корупция ....... вие явно това искате тези индивиди да си крадат от държавата и да не им се търси сметка.... good luck! По зле ще стане за България ако Борисов си подаде оставка!
06.08.2020 12:21 / Отговор
Анастас Педерунгелите от ДайБъ, начело с Пинокио и Гнома подкрепят тези Мутри на прехода. Не е случайно, че 40 % от тях гласуваха за Радев а след това и за Мазолова ...... Мдааа ...
06.08.2020 13:00 / Отговор
Крадливия президент Къде е Десито липсва ми
06.08.2020 14:01 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети